Τι ανακοίνωσε ο Σ.Σοϊγκού - Δεν παραδέχεται ακόμα την ήττα το ουκρανικό επιτελείο

Οι δυνάμεις της Ρωσίας σημείωσαν εδαφικά κέρδη στην πόλη Λισιτσάνσκ (ανατολικά), αναγνώρισαν επίσημα ουκρανικές πηγές σήμερα και όλοι πλέον γίνονται σκεπτικοί αν θα μπορέσουν οι δυνάμεις που στηρίζει το Κιεβο και η Δύση με πακτωλό χρημάτων και μέσων, να αναλάβει την οποιαδήποτε πρωτοβουλία ή απλά καθυστερεί το αναπόφευκτο.

Οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις των ρωσόφωνων έχουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης Λισιτσάνσκ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.

Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού ενημέρωσε τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν ότι ολόκληρη η περιοχή του Λουχάνσκ «απελευθερώθηκε».

Παράλληλα οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις  έπληξαν στρατιωτικές υποδομές στο Χάρκοβο, όπως επίσης και μία βάση που χρησιμοποιούσαν ξένοι μισθοφόροι στα περίχωρα του Μικολάιφ που βρίσκεται στα νότια της χώρας.

Τα βίντεο που βγαίνουν στην δημοσιότητα δείχνουν τις ρωσικές δυνάμεις να έχουν υψώσει την σημαία στο δημαρχείο και το κέντρο της πόλης και τους πολίτες να τους λένε να μην ξαναφύγουν.

«Στην περιφέρεια Ντoνέτσκ και Λουχάνσκ, οι δυνάμεις κατοχής επικεντρώνονται ή εδραιώνουν τις θέσεις τους στις πόλεις Λισιτσάνσκ και Βερχνοκάμγιανκα», ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο, που μάλλον ακόμα δεν θέλει να αναφέρει την λέξη ήττα.

Ο διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων στην περιφέρεια Λουxάνσκ, ο Σερχίι Χαϊντάι, παραδέχθηκε επίσης μέσω Telegram πως τα ρωσικά στρατεύματα έχουν πλέον «έρεισμα στην περιοχή της Λισιτσάνσκ».

Ήδη χθες Σάββατο, οι ρωσόφωνοι ανακοίνωσαν πως απελευθέρωσαν τη Λισιτσάνσκ. Το Κίεβο το διέψευσε, λέγοντας ότι η πόλη παραμένει υπό τον έλεγχο των δικών του δυνάμεων αλλά τα βίντεο σήμερα δεν επιδέχονται παρερμηνείας.

Η Λισιτσάνσκ είναι η τελευταία πόλη στα χέρια των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιφέρεια Λουxάνσκ, στη λεκάνη του Ντονμπάς.

Οι ρωσικές δυνάμεις δείχνουν που οχυρώνονται οι Ουκρανοί: Σε νηπιαγωγείο!

Το ξέσπασμα κατά Βρετανών δημοσιογράφων: “Γράψτε την αλήθεια”

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!