ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Πολωνία στέλνει «στρατιωτικούς συμβούλους» στα σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας – Μόσχα: «Να γνωρίζετε αυτό σημαίνει απειλή»

Πως ακριβώς σχολίασε το Κρεμλίνο την εξέλιξη

Η Πολωνία στέλνει «στρατιωτικούς συμβούλους» στα σύνορα Φινλανδίας-Ρωσίας – Μόσχα: «Να γνωρίζετε αυτό σημαίνει απειλή»

Το Κρεμλίνο, σχολιάζοντας δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Πολωνία σχεδιάζει να στείλει «στρατεύματα» στα φινλανδικά σύνορα με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ότι μια τέτοια κίνηση θα κλιμακώσει την ένταση και ότι κάτι τέτοιο μπορεί να θεωρηθεί απειλή από τη Ρωσία.

Η Πολωνία στέλνει «ομάδα στρατιωτικών συμβούλων» στη Φινλανδία, ως απάντηση σε «επίσημο αίτημα για συμμαχική στήριξη μπροστά σε υβριδική επίθεση στα φινλανδικά σύνορα», ανέφερε ο επικεφαλής του Γραφείου Εθνικής Ασφάλειας της Πολωνίας Γιάσεκ Σιεβιέρα σε ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ.

«Ομάδα στρατιωτικών συμβούλων θα παράσχει επί τόπου γνώσεις για την ασφάλεια στα σύνορα καθώς και σε επιχειρησιακούς όρους», δήλωσε.

Η Φινλανδία έκλεισε τα σύνορά της με τη Ρωσία ύστερα από ξαφνικό κύμα αφίξεων προσφύγων που το Ελσίνκι δήλωσε ότι είχε ενορχηστρώσει η Μόσχα, κάτι που η Ρωσία αρνείται.

Σε επικοινωνία με το Reuters, οι φινλανδικές αρχές δήλωσαν ότι δεν έχουν άμεσα γνώση τέτοιων σχεδίων και δεν μπορούν να σχολιάσουν.

Ο Φινλανδός πρόεδρος Σάουλι Νιινίστο, που επισκέφθηκε τον Πολωνό ομόλογό του Αντρέι Ντούντα στη Βαρσοβία στις 20-21 Νοεμβρίου, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλιο.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε, αναφορικά με την πιθανή μετακίνηση από την Πολωνία στρατευμάτων στα σύνορα: «Είναι ένα απολύτως περιττό μέτρο για τη διασφάλιση της ασφάλειας των συνόρων, διότι δεν υπάρχει απειλή εκεί».

«Οι Φινλανδοί πρέπει ξεκάθαρα να γνωρίζουν ότι αυτό θα αποτελέσει απειλή για εμάς –μια αύξηση στη συγκέντρωση στρατιωτικών μονάδων στα σύνορά μας». Η όποια σχεδιαζόμενη ανάπτυξη θα είναι απρόκλητη και αδικαιολόγητη, δήλωσε ο Πεσκόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πρόεδροι της Φινλανδίας και της Πολωνίας δεν συζήτησαν τη στρατιωτική συνεργασία αναφορικά με τα σύνορα της Φινλανδίας με τη Ρωσία, όταν οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στη Βαρσοβία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα στο Reuters το γραφείο του Φινλανδού προέδρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.