ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, προειδοποίηση στο ΝΑΤΟ που συγκεντρώνει αρμάδα στην Μαύρη Θάλασσα

Σε πλήρη εξέλιξη η Sea Breeze 2022

Η πυραυλική επίθεση στην Οδησσό, προειδοποίηση στο ΝΑΤΟ που συγκεντρώνει αρμάδα στην Μαύρη Θάλασσα

Όλα δείχνουν ότι Ρωσία και ΝΑΤΟ θα εντείνουν τις επιχειρήσεις τους στην Ουκρανία και ειδικότερα στον τομέα της Οδησσού.

Η χθεσινή πυραυλική επίθεση των ρωσικών δυνάμεων την στιγμή που είχε υπογραφεί η συμφωνία εξαγωγής σιτηρών ήταν όπως όλα δείχνουν η προειδοποίηση της Μόσχας στην Δύση ότι δεν θα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση για να επιχειρήσει ενίσχυση του μετώπου κατά των ρωσικών μονάδων στην Χερσώνα.

Γι αυτό και η επίθεση ήταν με περιορισμένη χρήση πυραύλων (αν ήθελε να κάνει ζημιές και να διακόψει τις εξαγωγές θα έκαιγε τα πάντα), την ίδια στιγμή που το ΝΑΤΟ “με άλλο αέρα” θέλει να δείξει την στρατιωτική του ισχύ στην Μαύρη Θάλασσα.

Έτσι η ετήσια στρατιωτική άσκηση της Βουλγαρίας «Breeze 2022» ξεκίνησε στη Μαύρη Θάλασσα, κοντά στην πόλη Μπουργκάς με μεγάλο αριθμό σκαφών στην περιοχή.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν ναυτικές δυνάμεις από Βουλγαρία, Αλβανία, ΗΠΑ, Ελλάδα, Βέλγιο, Ιταλία, Γαλλία, Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία και Τουρκία.

Συνήθως ονομάζονται Sea Breeze και λαμβάνουν χώρα στην Ουκρανία, αλλά λόγω του πολέμου αυτό δεν έχει καταστεί δυνατό.

Στις ασκήσεις συμμετέχουν φέτος 24 μαχητικά και βοηθητικά πλοία και σκάφη, 5 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα και 1.390 ναύτες από 11 χώρες.

Πρόκειται για τους πρώτους ελιγμούς Sea Breeze από το 2007 στους οποίους η Ουκρανία δεν μπορεί να συμμετάσχει, καθώς και οι πρώτες μεγάλης κλίμακας ασκήσεις του Ναυτικού του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα μετά τις 24 Φεβρουαρίου 2022.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.