Η Rafael επιχειρεί με τα Aerospike να μετατρέψει τα μεταφορικά αεροσκάφη σε «βομβαριδστικά»

Αποκάλυψε τον νέο αντιαρματικό πύραυλο αέρος-εδάφους

Η Rafael επιχειρεί με τα Aerospike να μετατρέψει τα μεταφορικά αεροσκάφη σε «βομβαριδστικά»

Η ισραηλινή εταιρεία Rafael Advanced Defense Systems παρουσίασε τον νέο αντιαρματικό πύραυλο αέρος-εδάφους, Aerospike, που η εταιρεία παράγει ως ένα ελαφρύ πυρομαχικό για αεροσκάφη εγγύης υποστήριξης.

Το Aerospike βασίζεται στο Spike LR II, το οποίο έχει εμβέλεια εκτόξευσης από το έδαφος 5,5 χιλιομέτρων και εμβέλεια εκτόξευσης αέρος 10 χιλιομέτρων. Ο πύραυλος ζυγίζει 14 κιλά και διαθέτει κεφαλή παρόμοια με τον Spike, αν ο νέος πύραυλος είναι πιο κατάλληλος για εκτοξεύσεις από αέρος.

Η Rafael δηλώνει ότι το Aerospike μπορεί να λειτουργήσει «χωρίς εξάρτηση από GPS» και έχει δυνατότητες ανίχνευσης και παρακολούθησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Οι βόμβες Viper Strike καθώς και οι πύραυλοι Griffin και Hellfire έχουν οπλίσει C-130 στο παρελθόν, αλλά το Aerospike ξεχωρίζει μεταξύ αυτών των όπλων λόγω των δυνατοτήτων ακινητοποίησης και των παθητικών του δυνατοτήτων», αναφέρει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.