ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Η ΡΑΣ προειδοποιούσε τον κρατικό ΟΣΕ για κίνδυνο ατυχήματος μόλις λίγες ημέρες πριν το έγκλημα στα Τέμπη

«Έχουν ξαναγίνει ατυχήματα»

Η ΡΑΣ προειδοποιούσε τον κρατικό ΟΣΕ για κίνδυνο ατυχήματος μόλις λίγες ημέρες πριν το έγκλημα στα Τέμπη

Τα έγγραφα της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) προς τον ΟΣΕ, σύμφωνα με τα οποία καταγράφονται ελλείψεις και προβλήματα που κορυφώθηκαν με τον τραγικότερο τρόπο στα Τέμπη  δείχνουν ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό και δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση να μην το ξέρει.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΡΑΣ, με ημερομηνία 24 Φεβρουαρίου 2023, καταγράφονται τρία εναπομείναντα προβληματικά σημεία για εποπτεία, τα οποία θα επανεξεταστούν από τη Ρυθμιστική Αρχή.

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν καταγραφεί συμβάντα/εκτροχιασμοί αμαξοστοιχιών, που οφείλονταν σε ανθρώπινο παράγοντα (λάθος χειρισμού Σταθμάρχη), καθώς και παρατηρήθηκαν επαναλαμβανόμενα τεχνικά προβλήματα στις αλλαγές τροχιάς», αναφέρεται σε άλλο σημείο.

Το παραπάνω χωρίο αναφέρεται σε εκτροχιασμούς τρένων που σημειώθηκαν στις 10 και 21 Οκτωβρίου 2022 στο Λιανοκλάδι και την Τιθορέα αντίστοιχα.

Σε άλλο σημείο η ΡΑΣ αναφέρει πως βασικός αρμόδιος για να διορθώσει τις παραλείψεις είναι ο ΟΣΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η συντήρηση των σιδηροδρομικών υποδομών αποτελεί βασικό καθήκον του ΔΥ ΟΣΕ. Η σπουδαιότητα της συντήρησης των σιδηροδρομικών υποδομών και οι πρόσφατες εγκρίσεις θέσης σε λειτουργία σταθερών εγκαταστάσεων (δομικών υποσυστημάτων), ιδίως της Υποδομής (ύπαρξη και εφαρμογή των απαιτούμενων εγχειριδίων/ φακέλων συντήρησης) θέτει σε υψηλή προτεραιότητα την εποπτεία του συγκεκριμένου τομέα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.