ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ρωσία ανακοίνωσε τον εξοπλισμό των υποβρυχίων της με υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Zircon – Mεγάλη η απειλή για τις ΗΠΑ

Οι πύραυλοι είναι πρακτικά αδύνατο να αναχαιτιστούν

Η Ρωσία ανακοίνωσε τον εξοπλισμό των υποβρυχίων της με υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Zircon – Mεγάλη η απειλή για τις ΗΠΑ

Η Ρωσία προχωρεί στον άμεσο εξοπλισμό των νέων πυρηνικών υποβρυχίων της κλάσης Yasen με τους υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, όπως δήλωσε στο κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ο επικεφαλής της μεγαλύτερης ρωσικής ναυπηγικής εταιρείας Αλεξέι Ραχμάνοφ, δημιουργώντας έτσι μία άνευ προηγουμένου απειλή για τις ΗΠΑ.

«Τα πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων του προγράμματος Yasen-M (…) θα εξοπλίζονται σε μόνιμη βάση με το πυραυλικό σύστημα Zircon», δήλωσε στο RIA ο Αλεξέι Ραχμάνοφ, διευθύνων σύμβουλος της United Shipbuilding Corporation (USC).

«Ήδη γίνονται εργασίες προς αυτή την κατεύθυνση» πρόσθεσε.

Τα υποβρύχια κλάσης Yasen, γνωστά και ως Πρόγραμμα 885M, είναι πυρηνοκίνητα υποβρύχια εξοπλισμένα με πυραύλους cruise και έχουν ναυπηγηθεί μαζί με τα υποβρύχια κλάσσης Borey για να αντικαταστήσουν σοβιετικής εποχής πυρηνικά επιθετικά υποβρύχια

Οι υπερηχητικοί πύραυλοι θαλάσσης Zircon έχουν βεληνεκές 900 χιλιόμετρα και μπορούν να ταξιδεύουν με ταχύτητα πολλαπλάσια αυτής του ήχου και μη προβλέψιμη πορεία, καθιστώντας πρακτικά αδύνατη την άμυνα εναντίον τους.

Επί της ουσίας οι Ρώσοι πάντα πίστευαν στο υποβρυχιακό πυρηνικό δόγμα και έδιναν ιδιαίτερη βαρύτητα στο να διατηρούν ισχυρούς υποβρυχιακούς στόλους καθώς οι ΗΠΑ διαθέτουν μεγάλη ακτογραμμή και το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού τους κατοικεί εκεί.

Τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια μπορούν να πλησιάσουν σχετικά αθόρυβα την Ανατολική και την Δυτική Ακτή των ΗΠΑ και κυριολεκτικά να τις κονιορτοποιήσουν με χρήση πυρηνικών όπλων.

Οι υπερ-υπερηχητικοί πύραυλοι Zircon από κοντινές αποστάσεις θα είναι κυριολεκτικά κάτι σαν τους «Ιππότες της Αποκάλυψης».

Σε σχετική μελέτη της ΠΑ ένα α/α σύστημα Patriot είναι αδύνατον να καταρρίψει έναν υπερ-υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal (παρόμοιος με τον Zircon ρωσικός υπερ-υπερηχητικός πύραυλος) παρά μόνο από… καθαρή τύχη, εάν φερειπείν εκτοξευτούν δεκάδες πύραυλοι μαζί και κάποιος από αυτούς τον «συναντήσει» από… σύμπτωση.

Το α/α Patriot PAC-3 διαθέτει έναν πολύ καλό υπολογιστή βολής και ένα ικανότατο ραντάρ που μπορούν να εντοπίζουν και να πλήττουν έναν βαλλιστικό πύραυλο ο οποίος στην κάθοδό του μπορεί να φτάσει ταχύτητα επτά φορές του ήχου αλλά το Kinzhal κατά την κάθοδό του φτάνει ταχύτητες 10 με 12 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Όμως το ζήτημα με τον Kinzhal δεν είναι μόνο η ταχύτητά του αλλά και οι αλλαγές στην πορεία του κάθε νανοδευτερόλεπτο.

Βάση της ταχύτητας των 12 ΜΑΧ ο πύραυλος μένει στο ίδιο σημείο για ένα νανοδευτερόλεπτο.

Οι αλλαγές κατεύθυνσης δημιουργούν συνεχώς απρόβλεπτες τεθλασμένες γραμμές.

Συνεπώς, το σύστημα Patriot δεν πρέπει μόνο να «δει» το υπερ-υπερηχητικό βλήμα Kinzhal αλλά και να προβλέψει σε αρκετά νανοδευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση του α/α πυραύλου, που θα βρίσκεται ο Κinzhal ώστε να τον χτυπήσει!

Φυσικά, μία τέτοια πρόβλεψη είναι αδύνατη. Θα πρέπει να υπολογίσει εκατομμύρια «χαοτικές » κινήσεις του ρωσικού πυραύλου, οι οποίες κινήσεις γίνονται χωρίς να υπάρχει κάποιο αναγνωρίσιμο μοτίβο.

Έχει καταγραφεί αλλαγή πορείας από τα δυτικά προς τα νότια και ο Kinzhal να επιστρέφει και πάλι σε δυτική κατεύθυνση μέσα σε λίγα νανοδευτερόλεπτα.

Για να γίνει κατανοητό το μέγεθος του νανοδευτερόλεπτου είναι το 1/1.000.000.000, δηλαδή το ένα δισεκατομμυριοστό του δευτερολέπτου!

Ένα τρομακτικά μικρό χρονικό διάστημα για όποιον έχει καλή αντίληψη των κλασματικών αριθμών.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε νωρίτερα φέτος πως η Ρωσία θα αρχίσει τις μαζικές προμήθειες πυραύλων Zircon στο πλαίσιο της κατακόρυφης ενίσχυσης των πυρηνικών δυνάμεων της χώρας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ρωσική φρεγάτα πολλαπλών χρήσεων Ναύαρχος Γκορσκόφ, είναι ήδη εξοπλισμένη με πυραύλους Zircon.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.