Η Ρωσία συγκροτεί τον μεγαλύτερο ετοιμοπόλεμο στρατό στον κόσμο: Η αμυντική βιομηχανία ξεκινά να δουλεύει ασταμάτητα

Ψηφίστηκε το διάταγμα που θα επιτρέπει την λειτουργία ακόμα και σε 24ωρη βάρδια

Η Ρωσία συγκροτεί τον μεγαλύτερο ετοιμοπόλεμο στρατό στον κόσμο: Η αμυντική βιομηχανία ξεκινά να δουλεύει ασταμάτητα

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας στην Ουκρανία περνά στην επόμενη φάση και οι ρωσικές δυνάμεις δεν δείχνουν διατεθειμένες να σταματήσουν πουθενά λιγότερα παρά στα σύνορα της Πολωνίας δημιουργώντας τον μεγαλύτερο ετοιμοπόλεμο στρατό στον κόσμο με νέα υλικά και δόγματα.

Η Μόσχα ετοιμάζει την επόμενη γενιά ενόπλων δυνάμεων με εκτεταμένη χρήση νέας γενιάς τεθωρακισμένων, αιωρούμενων πυρομαχικών-αυτοκτονίας, drone παντού, πυραυλικά συστήματα νέας γενιάς (πολυηχητικά), τις ειδικές δυνάμεις να συνεργάζονται με την αεροπορία που μπαίνει στο “παιχνίδι” μαζικά με την έναρξη μαζική παραγωγής stealth επιθετικών drones, και ένα ναυτικό που μετά το πάθημα του Moskva στρέφεται σε μαζική παραγωγή μικρότερων πλοίων με υπερ-υπερηχητικούς πυραύλους πολλαπλών ρόλων.

Ο χρόνος τερματισμού των επιχειρήσεων δεν είναι πλέον προς συζήτηση στο ρωσικό επιτελείο: “Όσο χρειαστεί”, ενώ πλέον οι ρωσικές δυνάμεις θα ξεκινήσουν την μαζική εισαγωγή νέων υλικών και μεθόδων κινητοποιώντας πλήρως τον γίγαντα που ακούει αμυντική βιομηχανία.

Μπορεί να το κάνει αναρωτιούνται ορισμένοι. Όπως και στον Β’ΠΠ έτσι και τώρα εν μέσω πολέμου αλλάζει τα πάντα. 

Οι ρωσικές επιχειρήσεις προσεκτικά σχεδιασμένες και χωρίς κάποια μαζική κινητοποίηση σε συνδυασμό με την τεράστια χρήση υπαρχόντων συστημάτων έδωσε στην ρωσική στρατιωτική ηγεσία τα στοιχεία που ζητούσε, αναγνώριση πεδίου και τρόπου μάχης των ουκρανικών δυνάμεων (που έχουν εξαντληθεί  σε επίπεδο επαγγελματικού δυναμικού), αναγνώριση των ικανοτήτων των δυτικών συστημάτων (τα οποία μαζικά χρησιμοποιήθηκαν κατά παλαιού υλικού), εξάντλησαν τους δυτικούς πόρους (μεγάλη μείωση αποθεμάτων javelin, NLAW, stinger), ενώ αποκάλυψαν τα προβλήματα άλλων (εκτός επιχειρήσεων 10 από τα 15 pzh2000 κατά δήλωση Γερμανών αξιωματούχων) χωρίς να χρειαστεί η Ρωσία να κάνει χρήση των δικών της συστημάτων νέας γενιάς κάτι που αναμένεται όπως όλα δείχνουν να γίνει τώρα.

Έτσι πλέον το Κρεμλίνο ξεκινά να κινητοποιεί τη βιομηχανία της για να υποστηρίξει τις παρατεταμένες πολεμικές προσπάθειες στην Ουκρανία, όπως δήλωσε το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου (ISW), επικαλούμενο τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση της Ρωσίας στις αρχές Αυγούστου απαγόρευσε σε ορισμένους υπαλλήλους και σε ολόκληρη την ηγεσία του κρατικού βιομηχανικού ομίλου Rostec να παίρνουν διακοπές, ανέφερε σε έκθεσή του το αμερικανικό στρατιωτικό think tank, σύμφωνα με το Bloomberg.

Υπενθυμίζεται πως η κρατική Δούμα ενέκρινε τον Ιούλιο δύο νομοσχέδια που παρέχουν στο Κρεμλίνο την εξουσία να υποχρεώνει επιχειρήσεις της χώρας να προμηθεύουν τον ρωσικό στρατό και τους υπαλλήλους τους να εργάζονται υπερωριακά προκειμένου να στηρίξουν την επέμβαση στην Ουκρανία (τα πυραυλικά ISKANDER/Kalibr παράγονται με φρενήρης ρυθμούς).

Το ένα από τα δύο νομοσχέδιο αναφέρει ότι το κράτος μπορεί να επιβάλει “ειδικά οικονομικά μέτρα” κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων, απαιτώντας από τις επιχειρήσεις να προμηθεύουν με αγαθά και υπηρεσίες τον στρατό κατ’ απαίτηση της ρωσικής κυβέρνησης.

Το δεύτερο νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε επίσης σε πρώτη ανάγνωση, προβλέπει τροποποιήσεις στην εργατική νομοθεσία, οι οποίες παρέχουν στην κυβέρνηση το δικαίωμα να ρυθμίζει το ωράριο εργασίας και να καθορίζει τα ρεπό των εργαζομένων σε συγκεκριμένες εταιρείες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη πράξη, αυτό σημαίνει ότι το Κρεμλίνο θα μπορεί να υποχρεώνει τους υπαλλήλους των εν λόγω επιχειρήσεων που προμηθεύουν τον ρωσικό στρατό να εργάζονται και τη νύχτα, τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, ακόμη και χωρίς τη λήψη της άδειας έτους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.