ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ρωσία στοχοποιεί την SpaceX και το Starlink του Έλον Μάσκ: «Κάθε ιδιωτική κίνηση που μας απειλεί θα κτυπηθεί»

Στο στόχαστρο το συμβόλαιο του Ε.Μασκ με αμερικανικές υπηρεσίες ασφαλείας

Η Ρωσία στοχοποιεί την SpaceX και το Starlink του Έλον Μάσκ: «Κάθε ιδιωτική κίνηση που μας απειλεί θα κτυπηθεί»

Η Ρωσία, σε μια προειδοποίηση με γεύση από τον «πόλεμο των άστρων», ανακοίνωσε σήμερα ότι γνωρίζει για τις προσπάθειες αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών να χρησιμοποιήσουν εμπορικές εταιρείες δορυφόρων, όπως η SpaceX και Stralink, και προειδοποίησε ότι τέτοιες κινήσεις μπορεί να καταστήσουν τους δορυφόρους των εταιρειών αυτών «θεμιτούς στόχους».

Το Ρόιτερς είχε μεταδώσει αυτό το μήνα ότι η SpaceX κατασκευάζει δίκτυο εκατοντάδων κατασκοπευτικών δορυφόρων στο πλαίσιο απόρρητου συμβολαίου με μια αμερικανική εταιρεία πληροφοριών, κάνοντας φανερή την εμβάθυνση των σχέσεων ανάμεσα στη διαστημική εταιρεία του Έλον Μασκ και τις υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας.

«Γνωρίζουμε για τις προσπάθειες της Ουάσινγκτον να προσελκύσει τον ιδιωτικό τομέα για να υπηρετήσει τις στρατιωτικές διαστημικές φιλοδοξίες της», δήλωσε η Ζαχάροβα στους δημοσιογράφους. Τέτοια συστήματα «καθίστανται θεμιτός στόχος για μέτρα αντιποίνων, περιλαμβανομένων στρατιωτικών», τόνισε η ίδια.

Παράλληλα η Μόσχα ανακοίνωσε επίσης σήμερα ότι θα συζητήσει για τον έλεγχο των πυρηνικών εξοπλισμών με τις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συζήτησης, υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν θα επιτύχει στην προσπάθειά της να διεξαγάγει συνομιλίες με τους δικούς της όρους.

«Είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε ζητήματα στρατηγικής σταθερότητας μόνο στο πλαίσιο μιας ενιαίας συζήτησης», δήλωσε η Ζαχάροβα στους δημοσιογράφους, όταν ερωτήθηκε σχετικά με πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι οι ΗΠΑ πρότειναν συνομιλίες με τη Ρωσία και την Κίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η Ουάσινγκτον προσφέρεται να κάνει διάλογο μόνο με τους όρους των ΗΠΑ», δήλωσε η εκπρόσωπος. Η ίδια πρόσθεσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χάσει τον έλεγχο όπλων που έχουν δώσει στην Ουκρανία, έτσι είναι δύσκολο για τη Μόσχα να συμφωνήσει σε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για τους εξοπλισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.