ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μια γιαγιά που βοηθάει στο κρεοπωλείο! Πραγματικά, ότι πιο αντιπροσωπευτικό της σύγχρονης Ελλάδας, στην Ευρωβουλή!

Η ρωσική Wagner κατασκευάζει «αδιαπέραστο αμυντικό τείχος» στην περιφέρεια του Λουγκάνσγκ

«Πρόκειται για άμυνα σε πολλά επίπεδα»

Η ρωσική Wagner κατασκευάζει «αδιαπέραστο αμυντικό τείχος» στην περιφέρεια του Λουγκάνσγκ

Η ρωσική  Wagner ξεκίνησε την κατασκευή μιας ενισχυμένης γραμμής άμυνας στην επαρχία Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία, την οποία ενσωμάτωσε τον Σεπτέμβριο η Ρωσία, ανακοίνωσε σήμερα ο ιδρυτής της Γεβγκένι Πριγκόζιν.

«Ένα σύμπλεγμα οχυρωμάτων βρίσκεται σε στάδιο κατασκευής στη γραμμή επαφής, που αποκαλείται συνήθως ‘γραμμή Wagner’», ανέφερε ο Ρώσος επιχειρηματίας που πρόσκειται στο Κρεμλίνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της εταιρείας του Concord.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «πρόκειται για άμυνα σε πολλά επίπεδα», ωστόσο δεν έδωσε διευκρινίσεις για το μήκος της γραμμής αυτής, το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκεται ή τον χρόνο που θα χρειαστεί η κατασκευή της.

Ο 61χρονος Πριγκόζιν εκτίμησε ωστόσο ότι αυτή η γραμμή άμυνας δεν θα είναι «απαραίτητη» για να ανακόψει την πορεία του ουκρανικού στρατού, καθώς «απλώς και μόνο η παρουσία των μονάδων Wagner στη γραμμή του μετώπου είναι ήδη ένας αδιαπέραστος τοίχος».

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Πριγκόζιν παραδέχθηκε ότι αυτός ίδρυσε, το 2014, την οργάνωση Wagner για να πολεμήσει στην Ουκρανία και ομολόγησε την δραστηριότητά της στην Αφρική, την Μέση Ανατολή και την Λατινική Αμερική.

Η οργάνωση Wagner θεωρείται εδώ και χρόνια ότι διεξάγει επιχειρήσεις για λογαρισμό της Ρωσίας σε διάφορα θέατρα επιχειρήσεων, γεγονός που η Μόσχα διαψεύδει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.