ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Η Σλοβακία συμφώνησε στην προμήθεια 76 τροχοφόρων ΤΟΜΑ από τη Φινλανδία

Πύργος με πυροβόλο των 30χλστ επί οχήματος PATRIA AMV

Η Σλοβακία συμφώνησε στην προμήθεια 76 τροχοφόρων ΤΟΜΑ από τη Φινλανδία

Η Σλοβακία και η Φινλανδία υπέγραψαν μια συμφωνία G2G (government-to-government) για την αγορά τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ACV) Patria.

Mε την υπογραφή αυτής της συμφωνίας επιβεβαιώθηκε η προμήθεια 76 Patria 8×8 (Armored Modular Vehicles-AMV) XP, τα οποία θα έχουν ενσωματωμένο το αυτόματο σύστημα Turra-30 με το πυροβόλο των 30 χλστ. GTS-30/A.

Εκτός από την υπογραφή της συμφωνίας G2G, έγινε υπογραφή άλλων δύο σχετικών συμβάσεων – μιας σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας της Σλοβακίας και της κατασκευάστριας εταιρείας των τεθωρακισμένων Patria, καθώς και μιας σύμβασης μεταξύ της KONŠTRUKTA-Defence (μια κρατική σλοβάκικη εταιρεία) και της Patria, για την προμήθεια περαιτέρω εξοπλισμού.

Ο Φινλανδός υπουργός Άμυνας, Antti Kaikkonen, δήλωσε: «Ο πόλεμος στην Ουκρανία μας έδωσε πολλά διδάγματα. Μεταξύ άλλων, έχει δείξει πόσο σημαντική είναι η διαλειτουργικότητα μεταξύ των εταίρων. Επίσης, χάρη σε αυτό, θα δώσουμε στις ένοπλες δυνάμεις μας τη δυνατότητα συνεργασίας. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να παραδώσουμε τα οχήματα στην ώρα τους, ώστε η Σλοβακία να αποκτήσει τις τόσο απαραίτητες δυνατότητες. Ελπίζω αυτό το έργο να αποτελέσει εφαλτήριο για τη μελλοντική μας συνεργασία».

Ο υπουργός Kaikkonen επιβεβαίωσε ότι η KONŠTRUKTA-Defence μαζί με πολλές άλλες σλοβακικές εταιρείες θα είναι μέρος του έργου, ενώ η Φινλανδία είναι έτοιμη να μεταφέρει την τεχνογνωσία και τις τεχνολογίες της για να μπορέσει να κατασκευάσει τα οχήματα στη Σλοβακία.

«Τα πλεονεκτήματα του Patria περιλαμβάνουν ένα πιο προηγμένο πυροβόλο που είναι πλήρως σύμφωνο με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ, ενσωματωμένα συστήματα επικοινωνίας και πληροφοριών (CIS), ένα ολοκληρωμένο σύστημα διοίκησης και ελέγχου (C2), ένα σύστημα για εμπλοκή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (IED) και βελτιώσεις στον σχεδιασμό της κατασκευής, που δίνουν στο όχημα βελτιωμένη ικανότητα. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το σύστημα Turra της Σλοβακίας θα είναι πιο προηγμένο, ελαφρύτερο και καλύτερης ποιότητας», δήλωσε ο Φινλανδός ΥΠΑΜ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

#038;ab_channel=FORCETechnology
TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.