ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερώτημα προς Κ.Βελόπουλο: Ο Ιησούς έγραψε τις επιστολές με το δεξί ή το αριστερό χέρι;

Η στιγμή που έξι τόνοι βομβών διαλύουν ουκρανικές οχυρώσεις (βίντεο)

Συνεχή χτυπήματα από τις FAB-1500 κατά των ουκρανικών θέσεων

Η στιγμή που έξι τόνοι βομβών διαλύουν ουκρανικές οχυρώσεις (βίντεο)

Οι θηριώδεις βόμβες FAB-1500 των 1500 κιλών της ρωσικής αεροπορίας πλέον έχουν καταστεί ο τρόμος των ουκρανικών μονάδων που έχουν μεταπέσει σε άμυνα και απλά πλέον δέχονται τα ρωσικά πυρά.

Πλέον με τα drone να επιτηρούν όλο το μέτωπο κάθε ουκρανική κίνηση καθίσταται άμεσα αναγνωρίσιμη από την ρωσική αεροπορία που στην συνέχεια στέλνει τα βομβαρδιστικά να πραγματοποιήσουν χτύπημα κατά των εντοπισμένων θέσεων.

Το βίντεο που αποδέσμευσαν οι ρωσικές δυνάμεις είναι χαρακτηριστικό της απειλής που βιώνουν πλέον στο πεδίο οι Ουκρανοί. 

Su-34 με τέσσερις βόμβες των 1500 κιλών που φέρουν την συλλογή αύξησης του βεληνεκούς (επιτρέπει χτυπήματα στα 60χλμ) κατακερματίζουν ουσιαστικά με τους έξι τόνους πυρομαχικών κάθε ουκρανική οχύρωση.

Το βίντεο εν συνεχεία δείχνει πλάνα από την καταστρεπτικότατα του όπλου και σε άλλους στόχους.

Η Ρωσία έχει αρχίσει να χρησιμοποιεί μαζικά πλέον την ισχυρή εναέρια βόμβα που έχει αποδεκατίσει την άμυνα της Ουκρανίας και ανατρέπει τις ισορροπίες στην πρώτη γραμμή, είχε πει και το CNN.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό ρεπορτάζ το έκανε μετατρέποντας ένα βασικό όπλο της σοβιετικής εποχής σε βόμβα ολίσθησης, που μπορεί να προκαλέσει κρατήρα πλάτους 15 μέτρων.

Πρόκειται για τη βόμβα FAB-1500, ουσιαστικά ένα όπλο 1,5 τόνου, από το οποίο σχεδόν το μισό αποτελείται από ισχυρά εκρηκτικά. Ρίπτεται από ψηλά με μαχητικά αεροσκάφη από απόσταση περίπου 60-70 χιλιομέτρων και είναι εκτός του βεληνεκούς μεγάλου μέρους της ουκρανικής αεράμυνας.

Οι σύμμαχοι του Κιέβου φοβούνται όλο και περισσότερο ότι λόγω της έλλειψης πυρομαχικών στον ουκρανικό στρατό, οι ρωσικές δυνάμεις θα μπορέσουν να «σπάσουν» τις άμυνες τους κατά τη διάρκεια μιας επίθεσης που θα μπορούσε να γίνει αυτό το καλοκαίρι, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν χάσει πάνω από 80.000 στρατιωτικό προσωπικό, 14.000 μονάδες διαφόρων όπλων, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1.200 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δήλωσε επίσης ότι οι Ουκρανοί, μετά την αποτυχία της καλοκαιρινής αντεπίθεσης, προσπαθούν ανεπιτυχώς να αποκτήσουν βάση σε ορισμένες γραμμές και ο ρωσικός στρατός συνεχίζει να ωθεί τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προς τα δυτικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.