ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Ταϊβάν υπέγραψε συμβόλαιο με τις ΗΠΑ για drones τύπου MQ-9B

Στα 550 εκ.δολάρια η αξία του συμβολαίου

Η Ταϊβάν υπέγραψε συμβόλαιο με τις ΗΠΑ για drones τύπου MQ-9B

Η Ταϊβάν υπέγραψε επίσημα συμβόλαιο με τις ΗΠΑ για την αγορά τεσσάρων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) MQ-9B SeaGuardian αξίας 555 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ένας αξιωματούχος του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (DPP) ανακοίνωσε μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι μετά από εντατικές συζητήσεις μεταξύ των δύο χωρών, το Αρχηγείο Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας κάλεσε μια στρατιωτική αντιπροσωπεία από τις ΗΠΑ να υπογράψει μια επίσημη σύμβαση προμήθειας για τέσσερα UAV MQ-9B SeaGuardian στο Αμερικανικό Ινστιτούτο στην Ταϊβάν.

Η σύμβαση τέθηκε σε ισχύ στις 24 Αυγούστου και θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2029, με το πρώτο drone να φτάνει στην Ταϊβάν το 2025. Η τιμή των 555 εκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει τέσσερα UAV SeaGardian, εξοπλισμό και συστήματα υποστήριξης που σχετίζονται με το σταθμό ελέγχου εδάφους.

Η τοποθεσία που αναφέρεται στη σύμβαση όπου θα σταθμεύουν τα drones είναι η περιφέρεια Hualien, στα ανατολικά της χώρας. Η συμφωνία αυτή έρχεται μετά την «υπόσχεση» που έδωσε η Ταϊβάν, ότι θα αναπτύξει καλύτερα συστήματα άμυνας απέναντι σε κινεζικά drones που εισβάλλουν στον εναέριο χώρο της.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επισης, το αμερικανικό drone θα είναι ικανό να επιβλέπει τον θαλάσσιο χώρο γύρω από την Ταϊβάν, όπου συχνά πολεμικά σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού της Κίνας, πλησιάζουν πολύ κοντά στις ακτές του νησιού για «στρατιωτικές ασκήσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.