ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Η Τσεχία διαπραγματεύεται την αγορά δύο μεταγωγικών C-390 Millennium: «Για κρίσεις και εκκενώσεις»

Σε διαπραγματεύσεις με την Embraer

Η Τσεχία διαπραγματεύεται την αγορά δύο μεταγωγικών C-390 Millennium: «Για κρίσεις και εκκενώσεις»

Η Τσεχία ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ότι ξεκίνησε συνομιλίες με τη βραζιλιάνικη εταιρεία Embraer για την πιθανή απόκτηση δύο στρατιωτικών μεταγωγικών αεροσκαφών τύπου C-390 Millennium με το υπουργείο άμυνας να δηλώνει ότι θέλει να διαπραγματευτεί για τον συντομότερο δυνατό χρόνο παράδοσης του αεροσκάφους, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε σενάρια εκκένωσης από περιοχές κρίσης.

Οι Τσέχοι επί του παρόντος δεν διαθέτουν αυτόν τον τύπο αεροσκάφους για πτήσεις μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, και η Embraer «φλερτάρει» εδώ και καιρό την ευρωπαϊκή χώρα, καθώς στοχεύει σε μεγαλύτερη παρουσία στο εξωτερικό .

«Το C-390 Millennium εφιστά την προσοχή πολλών εθνών σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Bosco da Costa Junior, διευθύνων σύμβουλος της Embraer Defense & Security.

Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο Reuters τον περασμένο μήνα, η εταιρεία βρισκόταν στα «τελικά στάδια» των συνομιλιών με πολλές χώρες για νέες παραγγελίες για το αεροσκάφος.

Μετά την ανακοίνωση, η Τσεχική Δημοκρατία έγινε η τέταρτη χώρα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη που θα χρησιμοποιεί το C-390 για τον στόλο της, μετά την Πορτογαλία, την Ουγγαρία και την Ολλανδία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι αμυντικές δυνάμεις της Βραζιλίας έχουν ήδη αναπτύξει το αεροπλάνο, ενώ η Αυστρία το επέλεξε επίσης για να αντικαταστήσει τον στόλο C-130 Hercules της Lockheed Martin.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.