ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Η Βουλγαρία αγόρασε δεκάδες τεθωρακισμένα Stryker από τις ΗΠΑ

Στο 1,5 δισ.δολάρια το ύψος του προγράμματος

Η Βουλγαρία αγόρασε δεκάδες τεθωρακισμένα Stryker από τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας του ενέκρινε την προμήθεια των τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης τύπου Stryker για περίπου 1,37 δισεκατομμύρια δολάρια, με τον ίδιο να δηλώνει χαρακτηριστικά ότι: «Μόλις πραγματοποιηθούν οι πρώτες πληρωμές, τότε η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σε δύο χρόνια και το εξοπλιστικό πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί μέσα σε τρία χρόνια».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ίδιος είχε αποκαλύψει μεν ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να διαπραγματευτούν χαμηλότερη τιμή για την απόκτηση 183 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης, από τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια που είχαν εκτιμήσει οι Αμερικανοί, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει πόσα τελικά ΤΟΜΑ τύπου Stryker θα παραδοθούν στον βουλγαρικό Στρατό Ξηράς.

Αφού όμως το Υπουργικό Συμβούλιο έδωσε «το πράσινο φως» για τη προμήθεια των αμερικανικών τεθωρακισμένων οχημάτων, πλέον το επόμενo βήμα είναι η νομοθετική πρωτοβουλία από το βουλγαρικό Κοινοβούλιο.

Ο Βούλγαρος Υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι περιμένει από τους νομοθέτες να εγκρίνουν το σχέδιο νόμου, ώστε στο τελικό στάδιο να υπογραφεί και να επικυρωθεί η σύμβαση προμήθειας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να τονίσουμε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός κατέχει τις 132 από τις 240 έδρες στο κοινοβούλιο της χώρας, γεγονός που σημαίνει ότι είναι αρκετά πιθανό να εγκριθεί το προτεινόμενο σχέδιο νόμου από την απαιτούμενη πλειοψηφία των βουλευτών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Σεπτεμβρίου 2023, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ανακοινώσει στο Κογκρέσο πως εγκρίνει την πώληση 183 ΤΟΜΑ τύπου Stryker στη Βουλγαρία, εκ των οποίων τα μισά περίπου θα είναι σε διαμόρφωση οχημάτων μεταφοράς προσωπικού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.