ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η Υπερδνειστερία ζητά την ένταξή της στην Ρωσική Ομοσπονδία – Άγνωστο τι μπορεί να σημαίνει

Υπάρχει σχεδιασμός ή είναι ευσεβείς πόθοι του Τίρασπολ;

Η Υπερδνειστερία ζητά την ένταξή της στην Ρωσική Ομοσπονδία – Άγνωστο τι μπορεί να σημαίνει

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια, η Υπερδνειστερία θα πραγματοποιήσει το συνέδριο των βουλευτών της «Υπερδνειστεριακής Μολδαβικής Δημοκρατίας (PMR)» με κύριο ζήτημα να γίνει αποδεκτό το να σταλθεί αίτημα στην Μόσχα για ένταξη της περιοχής στην ρωσική ομοσπονδία.

Μια κίνηση βέβαια που κανείς δεν ξέρει πως θα εκληφθεί από την ρωσική κυβέρνηση εν μέσω ακόμα της σύγκρουσης με την Ουκρανία.

Αναλυτές από την μία αναφέρουν ότι μια ένταξη της επαρχίας που δεν έχει σύνορα με την υπόλοιπη Ρωσία και χωρίς να ελέγχεται η Οδησσός ουσιαστικά θα δώσει μια εύκολη νίκη στο Κίεβο που με μια επίθεση θα μπορούσε να την καταλάβει καθώς εκτός ότι θα διευκόλυνε το αίτημα του Ζελένσκι για επιπλέον χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ, αλλά και θα οδηγούσε στην κατάληψη των τεραστίων αποθηκών πυρομαχικών που διατηρεί η ρωσική βάση.

Από την άλλη η ρωσική πλευρά πολλές φορές έχει αποδείξει ότι μπορεί να καταφέρει πολλά και μπορεί να έχει άλλον σχεδιασμό.

Η αντιπολίτευση εκτιμά ότι η Υπερδνειστερία θα ζητήσει από τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν να τη «δεχτεί» στη Ρωσία, δηλαδή να την ενσωματώσει στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο ηγέτης της Υπερδνειστερίας Βαντίμ Κρανσοσέλσκι τόνισε ότι το συνέδριο αρχίζει λόγω «πιέσεων από τη Μολδαβία».

Ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης Γενάντι Τσόρμπα ισχυρίζεται ότι ο Krasnoselsky έλαβε σχετική εντολή από τη Ρωσία, όπως γράφει ο ιστότοπος Nexta.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου ο Β.Πούτιν αναμένεται να μιλήσει στη Ρωσική Ομοσπονδιακή Συνέλευση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.