ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Η υπερευελιξία του F-22 Raptor σε ένα βίντεο: «Χορεύοντας» στον αέρα

Κινήσεις από το μαχητικό που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι

Η υπερευελιξία του F-22 Raptor σε ένα βίντεο: «Χορεύοντας» στον αέρα

Το F-22 Raptor είναι το αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς χαμηλής παρατηρησιμότητας με κύρια αποστολή την αεροπορική υπεροχή κάτω από τους νέους όρους που είχαν επιβάλει οι εμφανίσεις των Mig-29/Su-27 και έπρεπε να καλύπτουν τις προδιαγραφές του ATF ( Advanced Tactical Fighter).

Από τις εταιρείες που ανταποκρίθηκαν τελικά κατασκευάστηκαν τα πρωτότυπα αεροσκάφη YF-22 και YF-23 όπου μετά από μια εκτενή διαδικασία δοκιμών το YF-22 ανακηρύχθηκε ως ο νικητής του διαγωνισμού το 1991, αν και οι απιτήσεις αριθμών έπεσαν από τα 700 στα 360 και τελικά στα περίπου 200.

Το μαχητικό δεν εξάγεται και είναι αυτό που προστατεύει τις ΗΠΑ. Αυτό όμως που δεν έχουν δει πολλοί είναι η υπερευελιξία του.

Οι περισσότεροι γνωρίζουν τι μπορεί να κάνει το Su-35 αλλά το F-22 επίσης μπορεί να “τρελαθεί” στον αέρα και να κάνει κάθε φίλο της αεροπορίας να σαστίσει όπως κάνει αυτό το μαχητικό εκτοξεύοντας παράλληλα θερμοβολίδες που χρειάζονται για να μπορεί κάποιος να παρακολουθεί σε ποια θέση είναι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.