ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«IAV 2023»: Η ισραηλινή Elbit Systems παρουσίασε τον πύργο μάχης Crossbow με όλμο των 120 χιλιοστών

Το μέγιστο βεληνεκές του είναι 10 χλμ ενώ ο μέγιστος ρυθμός βολής είναι 16 πυρομαχικά το λεπτό, για ένα λεπτό

«IAV 2023»: Η ισραηλινή Elbit Systems παρουσίασε τον πύργο μάχης Crossbow με όλμο των 120 χιλιοστών

Η ισραηλινή Elbit Systems, στη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης διεθνούς έκθεσης «IAV 2023» («International Armoured Vehicles 2023» παρουσίασε τον πύργο μάχης Crossbow με όλμο των 120 χιλιοστών.

Ο πύργος μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα οχήματα και απαιτεί μόλις ένα άτομο πλήρωμα, καθώς ενσωματώνει πολύ υψηλό βαθμό αυτοματισμού.

Το μέγιστο βεληνεκές του είναι 10 χιλιόμετρα, ενώ ο μέγιστος ρυθμός βολής είναι 16 πυρομαχικά το λεπτό, για ένα λεπτό.

Ο τυπικός ρυθμός βολής είναι 12 πυρομαχικά το λεπτό. Ο Crossbow έχει την ικανότητα βολής κατά την κίνηση και προσβολής στόχου με τη μέθοδο MRSI (Multiple Round Simultaneous Impact), δηλαδή με πολλαπλά πυρομαχικά, τα οποία εκτοξεύονται από διαφορετική γωνία, αλλά προσβάλουν ταυτόχρονα το στόχο.

Η ανάπτυξη του ξεκίνησε το 2020 και αναμένεται να ενταχθεί σε υπηρεσία το 2024 από το Ισραήλ.

Ο πύργος ενσωματώνει και πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών, για αυτοπροστασία, αλλά και ενεργητικό σύστημα αυτοπροστασίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.