ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Για να στείλεις «και άλλα πολεμικά» σε μια κρίση όπως της Κάσου πρέπει να τα έχεις κιόλας, έτσι;

Ηλεία: Aθωώθηκε ο παιδίατρος που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του

Η δίκη έγινε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηλείας και η αθωωτική απόφαση ήταν ομόφωνη

Ηλεία: Aθωώθηκε ο παιδίατρος που κατηγορούνταν για ασέλγεια στο λίγων μηνών παιδί του

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε παιδίατρος από την Πάτρα, ο οποίος κατηγορήθηκε από την πρώην σύζυγό του για ασέλγεια σε βάρος του μωρού τους. Ο παιδίατρος δικάστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ηλείας και υπέρ της αθώσωσης του γιατρού τάχθηκαν τόσο οι τακτικοί δικαστές, όσο και οι ένορκοι. 

Ύστερα από μία ακροαματική διαδικασία που διήρκησε σχεδόν 10 μήνες, το ΜΟΔ Ηλείας, αφού εξέτασε προσεκτικά όλους τους μάρτυρες, τις ιατρικές γνωματεύσεις ψυχιάτρων και όλα τα στοιχεία που προσκομίστηκαν, αθώωσε τον πατέρα, από την κατηγορία της σεξουαλικής κακοποίησης του παιδιού του, όταν ήταν ακόμη βρέφος, βάζοντας οριστικά τέλος στην έξι ετών περιπέτεια του παιδιάτρου.

Σε δηλώσεις τους στο ilialive.gr, οι τρεις συνήγοροι υπεράσπισης του παιδιάτρου, εξέφρασαν την ηθική ικανοποίηση του πελάτη τους, τόνισαν ότι υπήρξε εξ’ αρχής μεθόδευση από την πλευρά της μητέρας που δεν κατάφερε να παραπλανήσει το δικαστήριο και ότι πρωταρχικό μέλημα του πελάτη τους, είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας με το παιδί του.

«Το μεγάλο θύμα της ιστορίας είναι το παιδί»

«Από την αρχή ισχυριζόμασταν ότι πρόκειται περί μιας άδικης κατηγορίας η οποία είχε απευθυνθεί από την μητέρα κατά του πατέρα όταν ξεκίνησε η διαδικασία του διαζυγίου. Από την αρχή είχαμε υποστηρίξει ότι όλο αυτό ήταν μια μεθόδευση που σκοπό είχε να αποκόψει τον πατέρα από την επικοινωνία του με το παιδί, και να του προκαλέσει τη μέγιστη δυνατή ηθική, προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική βλάβη. Πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι ο πατέρας είναι παιδίατρος σε μια μεγάλη μεν, αλλά επαρχιακή πόλη όπου αυτού του είδους οι κατηγορίες και ισχυρισμοί διαδίδονται ταχύτατα.

 Το δικαστήριο πανηγυρικά, ομόφωνα, εναρμονίστηκε και με την πρόταση του εισαγγελέα και έκρινε ότι ο κατηγορούμενος δεν είχε διαπράξει αυτό το αδίκημα. Επανέρχεται στην κοινωνία, χωρίς κανένα στίγμα, παρότι θεωρώ ότι κανείς στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ πιστέψει ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να είχε διαπράξει σε βάρος του παιδιού του τις πράξεις που του αποδόθηκαν τόσο άδικα από την μητέρα.

Έχει ιδιαίτερη σημασία η απόφαση αυτή, διότι αποκατέστησε μια βαρύτατη αδικία μετά από πολλούς μήνες ταλαιπωρίας, διασυρμού και βέβαια είναι ένα ζήτημα κατά πόσο ο ίδιος θα μπορέσει ποτέ να επανέλθει στην προηγούμενη κατάστασή του, και να αποκατασταθεί η επικοινωνία του με το παιδί που, είναι το βασικό ζητούμενο. Πρώτα απ’ όλα, το μεγάλο θύμα αυτής της ιστορίας είναι το παιδί το οποίο εδώ και έξι χρόνια δεν επικοινωνεί με τον πατέρα του. Ουσιαστικά δεν τον γνώρισε διότι οι κατηγορίες διατυπώθηκαν από την μητέρα όταν το παιδί ήταν μόλις μερικών μηνών. Από τότε δεν έχει δει το παιδί του.

 Παράλληλα με την απόφαση του Δικαστηρίου, στέλνεται ένα πολύ σημαντικό μήνυμα, ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, δεν μπορεί να εργαλειοποιείται, κάθε φορά που ένας γονιός θέλει να χρησιμοποιήσει τις δικαστικές διαδικασίες προκειμένου να προκαλέσει βλάβη κατά του άλλου γονιού, όταν αποφασίζουν να λύσουν τον γάμο τους. Να χρησιμοποιείται δηλαδή η δικαιοσύνη ως ένας μοχλός, μέσα από τον οποίο απευθύνονται άδικες, βαρύτατες κατηγορίες σε βάρος του άλλου συντρόφου και να αναλώνονται τα δικαστήρια και η ελληνική κοινωνία με την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων που πρωτίστως έχουν ως θύμα τα παιδιά και την οικογένεια. Είναι ένα μήνυμα ότι πρέπει επιτέλους να τεθεί ένα θέμα σ’ αυτή τη βιομηχανία καταγγελιών που τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σχεδόν μόδα και πολλές φορές προωθούνται με την βοήθεια και συμμετοχή επαγγελματιών που εμπλέκονται γύρω απ’ αυτές τις υποθέσεις» δήλωσε ο Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ένας εκ των συνηγόρων του παιδιάτρου.

«Έλαβε τέλος μια από εκείνες τις υποθέσεις που πανελλαδικά τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία. Πρόκειται για μια σειρά ψευδών καταγγελιών και μεθοδεύσεων από γονείς που θέλουν να αποκόψουν την επικοινωνία του άλλου γονέα με το τέκνο του σε περιπτώσεις συγκρουσιακών διαζυγίων και καταλήγουν σε ψευδείς καταγγελίες για ασέλγεια ανήλικων τέκνων. Μια τέτοια υπόθεση είχαμε να αντιμετωπίσουμε και εδώ στον Πύργο, με ένα πατέρα που ταλαιπωρήθηκε πολλά χρόνια από μια τέτοια ψεύτικη καταγγελία, ότι ασέλγησε στο παιδί του. Αγωνίστηκε για εξίμιση ολόκληρα χρόνια για να αποδείξει την αθωότητά του. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, ειδικά τις τελευταίες μέρες ζούμε τις αποκαλύψεις της ύπαρξης δεκάδων τέτοιων υποθέσεων. Θα πρέπει λοιπόν να καταλάβουν όλοι ότι τα παιδιά δεν φταίνε τίποτα να βρίσκονται στο επίκεντρο ενός συγκρουσιακού διαζυγίου, από μανάδες και πατεράδες που θέλουν να αποκλείσουν την επικοινωνία και να προβαίνουν σε τέτοιες ψευδείς καταγγελίες. Το γεγονός ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη, απέδειξε ότι η ελληνική δικαιοσύνη στέκεται στο ύψος της, αντιμετωπίζει με τη δέουσα προσοχή όλες αυτές τις υποθέσεις και τελικά αποδίδει αυτό που είναι πάντα το ζητούμενο, τη δικαιοσύνη» τόνισε ο άλλος συνήγορος Γιάννης Κούτσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από την πρώτη στιγμή γνώριζα ότι είναι μια στημένη υπόθεση. Είπα λοιπόν στον πελάτη μου, ότι με υπομονή θα ”ξετινάξουμε” την κατηγορία. Όσα εμπόδια και να βρεθούν, η δικαιοσύνη θα λάμψει. Η δικαιοσύνη σήμερα. έλαμψε Η απόφαση ήταν ομόφωνη, η πρόταση του κ. Εισαγγελέα την προηγούμενη βδομάδα προς αυτή την κατεύθυνση και το δικαστήριο τον αθώωσε και τον απέδωσε ”λευκό” στην κοινωνία όπως ”λευκός” ήταν πάντα και αθώος» ανέφερε ο τρίτος δικηγόρος του παιδιάτρου Παναγιώτης Μεταξάς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.