ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Ηλεία: «Μαραθώνιες» οι απολογίες των μελών της συμμορίας που ετοίμαζε «χτύπημα» στον Πύργο – Προφυλακίστηκαν οι δύο

Συνολικά, έχουν συλληφθεί πέντε άτομα (τρεις ημεδαποί και δύο από την Αλβανία)

Ηλεία: «Μαραθώνιες» οι απολογίες των μελών της συμμορίας που ετοίμαζε «χτύπημα» στον Πύργο – Προφυλακίστηκαν οι δύο

Τις πόρτες του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας, πέρασαν χθες Δευτέρα, οι συλληφθέντες της περασμένης εβδομάδας στην οργανωμένη επιχείρηση Δουνεΐκων και Καβασίλων, με τις απολογίες τους να κρατούν ώρες.

Να σημειωθεί πως η δικογραφία που έχει σχηματιστεί τους βαραίνει με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, κλοπών και παράβασης των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών.

Ειδικότερα, πρώτοι ενώπιον ανακριτή οδηγήθηκαν οι δύο αλλοδαποί αλβανικής καταγωγής, 48 και 32 χρονών αντίστοιχα, που κατέθεσαν τη δική τους υπερασπιστική γραμμή.

Ακολούθησε περίπου στις 3 μ.μ. και ο 53χρονος ημεδαπός δράστης, με τη διαδικασία και για τον ίδιο να είναι «μαραθώνια».

Συνολικά, έχουν συλληφθεί πέντε άτομα (τρεις ημεδαποί και δύο από την Αλβανία).

Η πρώτη απόφαση Εισαγγελέα-Ανακριτή

Λίγο μετά τις 8 το απόγευμα ελήφθη ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή για τον 32χρονο αλλοδαπό, ο οποίος έμεινε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Συγκεκριμένα, καλείται να παρουσιάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο τμήμα της περιοχής του, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίσθηκε και εγγύηση στα 2.500 ευρώ.

Μάλιστα, για την απόφαση αυτή μίλησαν και οι συνήγοροι υπεράσπισής του, οι Μάκης Παπαγιαννόπουλος και Μαγδαληνή Πλεμμένου, που από κοινού δήλωσαν:

«Ο πελάτης μας αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αρνούμενος οποιαδήποτε μορφή συμμετοχής. Αποδείχθηκε η μη εμπλοκή του και ορθώς ο κ. Ανακριτής και η κα. Εισαγγελέας τον άφησαν ελεύθερο. Δεν αποδεχόμαστε καμίας μορφής συμμετοχή και εμπλοκή και είναι κάτι που φωνάξαμε από την αρχή και φαίνεται να έγινε κατανοητό».

Προφυλακιστέοι οι δύο

Σε ότι αφορά τον 53χρονο ημεδαπό και τον 48χρονο αλλοδαπό, αυτοί κρίθηκαν από Εισαγγελέα και Ανακριτή ως προφυλακιστέοι και φυσικοί αυτουργοί της ληστείας στο κοσμηματοπωλείο της Γαστούνης, με το συνήγορο του 53χρονου, Σάκη Κότσιφα, να τονίζει για την απόφαση:

«Έγινε μια εκτίμηση του αποδεικτικού υλικού από Εισαγγελέα και Ανακριτή και κατέληξαν στο συμπέρασμα προσωρινής κράτησης των δύο κατηγορουμένων. Θα γίνει προσφυγή τις προσεχείς ημέρες στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατά των πράξεων προφυλάκισης και αυτό θα αποφανθεί εάν θα αφεθούν ελεύθεροι οι δύο προσωρινά κρατούμενοι με περιοριστικούς όρους στη συνέχεια».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.