ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ηράκλειο: 49χρονος έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης – Πώς επιτήδειος του άρπαξε πάνω από 6.000 ευρώ

Είχε καταβάλει χρήματα σε επενδυτική εταιρεία που δραστηριοποιούνταν και στον τομέα των κρυπτονομισμάτων

Ηράκλειο: 49χρονος έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης – Πώς επιτήδειος του άρπαξε πάνω από 6.000 ευρώ

Ένας 49χρονος από το Ηράκλειο ο οποίος έπεσε θύμα ηλεκτρονικής απάτης, έχασε το ποσό των 6.350 ευρώ. 

Ο ίδιος είχε καταβάλει χρήματα σε επενδυτική εταιρεία που δραστηριοποιούνταν και στον τομέα των κρυπτονομισμάτων και προκειμένου να βεβαιωθεί ότι δεν είχε εξαπατηθεί άρχισα να διερευνά στο διαδίκτυο επενδυτικές παραμέτρους.

Ειδικότερα, κατά την έρευνά του αυτή εντόπισε έναν άγνωστο που εμφανίστηκε ως δικηγόρος από το Ηνωμένο Βασίλειο και ο οποίος έπεισε τον 49χρονο ότι είχε εξαπατηθεί και ότι είχε τη δυνατότητα να τον εκπροσωπήσει νομικά και να του εξασφαλίσει αποζημίωση που θα έφτανε τα 40.000 δολάρια.

Το θύμα της ηλεκτρονικής απάτης πείστηκε για τη φερεγγυότητα του συνομιλητή του και προκειμένου να ξεκινήσει η συνεργασία άρχισε να καταβάλλει στον «Βρετανό δικηγόρο» προμήθειες, έξοδα παραστάσεων και προκαταβολές που έφτασαν τα 6.350 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όταν, όμως, διαπίστωσε ότι είχε πέσει θύμα απάτης, προέβη στη σχετική καταγγελία στις αρχές. Η ΕΛ.ΑΣ, διερευνά την υπόθεση, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.