ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ηράκλειο: Εντοπίστηκαν χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού» – Τρεις συλλήψεις (φώτο)

Το ύψος της ζημιάς σε βάρος των εταιρειών στις οποίες ανήκουν τα σήματα, υπολογίζεται σε πάνω από 4.000.000€!

Ηράκλειο: Εντοπίστηκαν χιλιάδες προϊόντα «μαϊμού» – Τρεις συλλήψεις (φώτο)

Τρεις ημέρες κράτησαν οι επιχειρήσεις του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την καταπολέμηση της διακίνησης «μαϊμού» προϊόντων σε περιοχές του Ηρακλείου και Χερσονήσου, όπου βρέθηκε ακόμη και εργαστήριο για την πλαστογράφηση σημάτων γνωστών εταιρειών και συνελήφθησαν τρεις έμποροι.

Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν την περασμένη Τετάρτη και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή, με ελέγχους σε καταστήματα και αποθηκευτικούς χώρους που χρησιμοποιούν οι τρεις Έλληνες επιχειρηματίες, δυο άνδρες και μια γυναίκα.

Στον αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας του ενός άνδρα βρέθηκε ένας ειδικά διαμορφωμένος χώρος με πλήρη εξοπλισμό για την εντύπωση σημάτων, που αποτελείτο από έναν φορητό υπολογιστή, έναν εκτυπωτή, τρεις θερμικές πρέσες για την εντύπωση σημάτων σε καπέλα, ποτήρια και μπλούζες, τρία πλαστικοποιημένα μπλοκ με δείγματα εντυπωμάτων και απομιμητικά προϊόντα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, κατασχέθηκε και ένα πιστόλι με φυσίγγια στον γεμιστήρα του που εστάλη για βαλλιστική εξέταση και αντιμετωπίζει πρόσθετη κατηγορία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, κατασχέθηκαν συνολικά 22.647 “μαϊμού” προϊόντα, κυρίως υποδήματα, είδη ρουχισμού, τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, καπέλα, γυαλιά ηλίου, παιδικά παιχνίδια και άλλα είδη, που έφεραν πλαστά σήματα όμοια με αυτά επωνύμων εταιρειών.

Το συνολικό ύψος της ζημιάς σε βάρος των εταιρειών στις οποίες ανήκουν τα των εμπορικά σήματα, υπολογίζεται σε πάνω από 4.000.000 ευρώ!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σε βάρος των δραστών που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου και ενός ακόμη Έλληνα που δεν εντοπίστηκε, σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία και απάτη, ενώ το κλιμάκιο της ΔΙ.Μ.Ε.Α. τους επέβαλε διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 170.750 ευρώ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.