Ηράκλειο: Συνελήφθη 86χρονος για τη μεγάλη φωτιά στη Βιάννο (βίντεο)

Ο ηλικιωμένος έκανε εργασίες σε χωράφι & συγκεκριμένα προσπαθούσε να ενώσει λάστιχα με τη χρήση καμινέτου

Ηράκλειο: Συνελήφθη 86χρονος για τη μεγάλη φωτιά στη Βιάννο (βίντεο)

Ένας 86χρονος άνδρας κρύβεται τελικά πίσω από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε δύσβατο σημείο της κοινότητας του Αγίου Βασιλείου στον Δήμο Βιάννου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η προσαγωγή του, στην οποία προχώρησαν τα στελέχη του ανακριτικού τμήματος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, έγινε στη συνέχεια σύλληψη για εμπρησμό από αμέλεια με τον 86χρονο να οδηγείται τις επόμενες ώρες ενώπιον του Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ηλικιωμένος πραγματοποιούσε εργασίες σε χωράφι ιδιοκτησίας του και συγκεκριμένα προσπαθούσε να ενώσει λάστιχα με τη χρήση καμινέτου. Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι και μία σπίθα ήταν αρκετή για να ξεσπάσει η πυρκαγιά.

Ο ηλικιωμένος κινδύνεψε και ο ίδιος από την πυρκαγιά καθώς στην προσπάθειά του να διαφύγει αμέσως μετά το ξέσπασμά της, επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητό του το οποίο ακινητοποιήθηκε σε δύσβατο σημείο.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις με περισσότερους από 30 πυροσβέστες, δύο πεζοπόρα τμήματα καθώς και στελέχη της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων.

Από αέρος πυροσβεστικά ελικόπτερα, όπως το Ericsson που φαίνεται και στο βίντεο, έκαναν συνεχώς ρίψεις νερού. Ο ανεφοδιασμός τους ευτυχώς γινόταν άμεσα καθώς σε πολύ κοντινή απόσταση βρισκόταν η θαλάσσια περιοχή της Άρβης από όπου άμεσα έπαιρναν νερό.

Από τη φωτιά κάηκε ένα μεγάλο μέρος έκτασης με ελαιόδεντρα αλλά και χορτολιβαδική έκταση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η φωτιά δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο ωστόσο στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.