Πόνος άπονος....

Ιρανός μισθοφόρος της Μοσάντ εξηγεί πως πραγματοποίησαν δολιοφθορές κατά την διάρκεια του πολέμου των 12 ημερών

Το Ισραήλ και η Δύση χρησιμοποίησαν το κουρδικό στοιχείο της χώρας

Ιρανός μισθοφόρος της Μοσάντ εξηγεί πως πραγματοποίησαν δολιοφθορές κατά την διάρκεια του πολέμου των 12 ημερών

Το ισραηλινό κανάλι 12 παίρνει συνέντευξη από έναν Ιρανό (πιθανότατα πρόκειται περί Κούρδου με ιρανικό διαβατήριο) μισθοφόρο της Μοσάντ ονόματι Αράς, ο οποίος βρισκόταν στην Τεχεράνη κατά τη διάρκεια του 12ήμερου πολέμου και η ομάδα του ήταν υπεύθυνη για την επίθεση σε εκτοξευτές α/α συστημάτων και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Αναφέρει ότι υπήρχαν αρκετές τέτοιες μικρές ομάδες σε όλη τη χώρα που κατέστρεψαν ραντάρ και αμυντικά συστήματα με εκτοξευτές ATGM και FPV ταυτόχρονα, λίγα λεπτά πριν από την έναρξη του πολέμου, μεταμφιεσμένοι σε πολίτες, μεταξύ άλλων ατόμων.

Αναφέρει ότι υπήρχαν επίσης γυναίκες σε άλλες ομάδες, καθώς και ορισμένοι ηγέτες που ήταν γυναίκες. Τέτοιες ομάδες φέρεται να ήταν επίσης παρούσες κατά τη διάρκεια των πρόσφατων βίαιων ταραχών στο Ιράν. 

Οι διαδηλώσεις στο Ιράν κυρίως πραγματοποιούνται από τους Κούρδους οι οποίοι αποτελούν μία αρκετά μεγάλη μειοψηφία στην χώρα.

Αυτό που τα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ως «εξέγερση του λαού του Ιράν» είναι αμφισβητήσιμο.

Ως επί το πλείστον είναι κάτι το οποίο συμβαίνει λόγω του κουρδικού στοιχείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Κούρδοι βρίσκονται σε 4 χώρες: Τουρκία, Συρία, Ιράκ και Ιράν.

Στο Ιράν έχουν την πιο πολυπληθή εκπροσώπηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.