ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ισπανία: Ιμάμης παρέδιδε… μαθήματα οργάνωσης τρομοκρατικών χτυπημάτων

Συνελήφθη από τις αρχές

Ισπανία: Ιμάμης παρέδιδε… μαθήματα οργάνωσης τρομοκρατικών χτυπημάτων

Ένας καθηγητής αραβικών και ιμάμης ενός τεμένους στη Μαδρίτη συνελήφθη, καθώς βαρύνεται με υποψίες ότι στρατολογούσε νέους για λογαριασμό της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε σήμερα η ισπανική πολιτοφυλακή.

«Πρόκειται για έναν άνδρα 44 ετών, που εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του ως καθηγητή, για να ριζοσπαστικοποιήσει ανηλίκους στους οποίους παρέδιδε μαθήματα και να στρατολογήσει πιθανούς υποψηφίους» για το Ισλαμικό Κράτος, επισημαίνει η ισπανική αστυνομία σε ένα δελτίο Τύπου.

Ο άνδρας «υπερασπιζόταν ενώπιον των νέων μία βίαιη άποψη περί θρησκείας» και «παρουσίαζε την εικόνα ενός τρομοκράτη αυτοκτονίας (καμικάζι) ως μια έγκυρη εικόνα στη μάχη εναντίον των εβραίων, των χριστιανών και των αποστατών», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο χρόνο, όμως ο άνδρας συνελήφθη την 29η Νοεμβρίου. «Αυτές οι ενέργειες έγιναν αντιληπτές στους κόλπους της κοινότητας και δημιούργησαν διαμάχη» αναγκάζοντας τον ύποπτο να κινείται πιο διακριτικά, εξηγεί η αστυνομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.