ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: «Ή αυτοί ή εμείς – Ότι κάνουμε τώρα θα καθορίσει τα επόμενα 75 χρόνια»

«Έρχονται επιπλέον στάδια του πολέμου κατά της Χαμάς - Κοντά η επίθεση»

Ισραηλινός ΥΠΑΜ: «Ή αυτοί ή εμείς – Ότι κάνουμε τώρα θα καθορίσει τα επόμενα 75 χρόνια»

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιόαβ Γκάλαντ υποσχέθηκε ότι θα κερδίσουν τον πόλεμο κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και τόνισε ότι θα καταβάλουν την «ύψιστη προσπάθεια» για την επιστροφή των περισσότερων από 200 ομήρων που κρατά η οργάνωση. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μια χερσαία επιχείρηση «είναι κοντά».

 «Βρισκόμαστε σε καθοριστικές στιγμές. Αυτός είναι ένας πόλεμος για το σπίτι μας και θα τον κερδίσουμε. Ή εμείς ή αυτοί» ξεκαθάρισε σε μήνυμά του προς τον Ισραηλινό λάο.

«Στις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς ξεκίνησε έναν πόλεμο», συνέχισε «έναν πόλεμο ενάντια στους πολίτες του Ισραήλ, ενάντια στα μικρά παιδιά, ενάντια στις γυναίκες, εναντίον των επιζώντων του Ολοκαυτώματος. Είναι ένας πόλεμος ενάντια στις κοινότητες πολιτών. Είναι ένας πόλεμος δολοφονιών, βιασμών, απαγωγών, λεηλασιών. Είναι ένας πόλεμος που έχει σκοπό να καταστρέψει τη θέληση των Ισραηλινών πολιτών να ζήσουν εδώ».

«Θα κερδίσουμε αυτόν τον πόλεμο» δήλωσε. «Το ξέρω αυτό γιατί είδα στις 7 και 8 Οκτωβρίου, στρατιώτες και πολίτες του Ισραηλινού Στρατού να πολεμούν, άμαχοι να προστατεύουν τα παιδιά τους πάση θυσία».

 «Και μέσα σε 24 ώρες, προχωρήσαμε στην επίθεση». Η εκστρατεία του Ισραήλ κατά της Χαμάς στη Γάζα «διεξάγεται από αέρος, ξηρά και θάλασσα… Χτυπά αποθήκες, σήραγγες, επικοινωνίες, τρομοκράτες και τους διοικητές τους» συμπλήρωσε ο Γκάλαντ.

Παράλληλα είπε ότι η προγραμματισμένη χερσαία επιχείρηση θα πραγματοποιηθεί σύντομα. «Θα έρθουν και επιπλέον στάδια στον πόλεμο, τους δημιουργούμε τις προϋποθέσεις και θα τις πραγματοποιήσουμε. Είμαι αποφασισμένος να διασφαλίσω ότι το κράτος του Ισραήλ θα είναι νικηφόρο έναντι αυτού του σκληρού και μοχθηρού εχθρού, έναντι αυτής της επιτομής του κακού».

Ο Γκάλαντ υπογράμμισε ότι «ένα άλλο πράγμα συνέβη σε αυτήν την καμπάνια που δεν έχουμε ξαναδεί. Έχουμε πάνω από 200 αιχμαλώτους και αγνοούμενους και χάσαμε περίπου 1.400 στρατιώτες και πολίτες στη μάχη».

«Ως πατέρας, παππούς και γιος επιζώντων του Ολοκαυτώματος, καταλαβαίνω και είμαι βαθιά λυπημένος για το πολύ βαρύ τίμημα όσων έπεσαν στη μάχη. Είμαι αποφασισμένος να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για να επιστρέψω τους ομήρους στις οικογένειές τους, αυτή είναι η υπέρτατη υποχρέωσή μου, μαζί με την προσπάθεια για απόλυτη νίκη στον πόλεμο», λέει.

«Τι θα συμβεί στα επόμενα 75 χρόνια εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα επιτεύγματα σε αυτή τη μάχη».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο Γκάλαντ ανέφερε ότι η χερσαία επιχείρηση «είναι κοντά» και «θα ξεκινήσει όταν ωριμάσουν οι συνθήκες. Οι δυνάμεις είναι έτοιμες».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.