ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Χτυπήματα με drone σε Κίεβο και Μικολάιφ – Η ουκρανική αεράμυνα προσπάθησε να τα καταρρίψει

Στα καταφύγια οι πολίτες

Χτυπήματα με drone σε Κίεβο και Μικολάιφ – Η ουκρανική αεράμυνα προσπάθησε να τα καταρρίψει

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν πριν από λίγη ώρα στο Κίεβο, καθώς η αντιαεροπορική άμυνα της ουκρανικής πρωτεύουσας εντόπισε εχθρικά UAV (μη επανδρωμένα αεροσκάφη) και ζήτησε από τους κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια.

Η ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) κατά τη διάρκεια της νύχτας στο Κίεβο και τη νότια Ουκρανία, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να προκληθούν ζημιές σε αγωγό αερίου και κατοικίες στο Μικολάιφ, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός.

Η ουκρανική αεροπορία ανέφερε σε ανάρτηση στο Telegram ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής της άμυνας κατέστρεψαν 40 από τα 45 drones τύπου Shahed που εκτόξευσε η Ρωσία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Ο συναγερμός αεροπορικής επιδρομής στην πρωτεύουσα διήρκησε σχεδόν δύο ώρες», ανέφερε στο Telegram ο Σέρχιι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πάνω το Κίεβο καταρρίφθηκαν όλα τα drones κατά την προσέγγισή τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν υπήρχαν τραυματισμοί ή ζημιές εντός της πρωτεύουσας ή κοντά σε αυτήν. Η απειλή για τους αιθέρες πάνω από το Κίεβο ήρθη λίγο πριν από τις 4.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Η νότια στρατιωτική διοίκηση της Ουκρανίας ανέφερε στο Telegram ότι τα συστήματα αντιαεροπορικής της άμυνας κατέστρεψαν 26 drones τύπου Shahed που εκτόξευσε η Ρωσία πάνω από διάφορες νότιες περιοχές, κυρίως στο Μικολάιφ κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.

Τουλάχιστον ένας άμαχος τραυματίστηκε στην επίθεση στη νότια Ουκρανία, ανέφερε ο στρατός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο Μικολάιφ προκλήθηκαν ζημιές σε κατοικίες και έναν αγωγό αερίου εξαιτίας θραυσμάτων από drone που καταρρίφθηκε και του ωστικού κύματος της έκρηξης, σύμφωνα με τη στρατιωτική διοίκηση. Τέσσερα drones καταρρίφθηκαν πάνω από το λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.