Και το Μπαγκλαντές στην συγκάλυψη: «Το Antonov μετέφερε εκπαιδευτικά όπλα για εμάς»!

Αρνείται και την μεταφορά ναρκών!

Και το Μπαγκλαντές στην συγκάλυψη: «Το Antonov μετέφερε εκπαιδευτικά όπλα για εμάς»!

Το Μπαγκλαντές προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα από την πτώση του ουκρνανικού Antonov που ενεπλεξε Ελλάδα και Σερβία σε μεταφορές όπλων προς την Ουρκανία.

Nα πούμε πως το Μπαγκλαντές είναι διαμετακομιστικό κέντρο μεταφοράς οπλισμού και στην Ουκρανία όπως και στην Ρωσία (για «ξεκάρφωμα»).

Υποτιθέμενος «παραλήπτης» ήταν οι ένοπλες δυνάμεις του Μπαγκλαντές οι οποίες, προφανώς τους ζητήθηκε να εκδώσουν κάποια ανακοίνωση στήριξης του επίσημου αφηγήματος.

Όπως αναφέρουν τα Μέσα της χώρας ο εκπρόσωπος του αρχηγείου της BGB (η υπηρεσία συνοριοφυλάκων), Αντισυνταγματάρχης Fayzur Rahman ανέφερε πως ήταν εκπαιδευτικό υλικό (!), βόμβες για όλμους, το οποίο ο προμηθευτής έπρεπε να τις μεταφέρει στο λιμάνι της Ντάκα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση των Αρχών δεν υπήρχαν «όπλα» στην αποστολή η οποία ήταν ασφαλισμένη.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα New Age, ωστόσο, είπε ότι το αεροπλάνο δεν μετέφερε νάρκες για το Μπαγκλαντές.

«Δεν χρησιμοποιούμε νάρκες», είπε. Οπως σημειώνεται πρόκειται για εκπαιδευτικά όπλα για τους συνοριοφύλακες του Μπαγκλαντές.

Μάλιστα και τα «εκπαιδευτικά όπλα» προκαλούν τέτοιες εκρήξεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών Masud Bin Momen, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε ότι πρόκειται για ατύχημα. Η αποστολή ήταν ασφαλισμένη», και προσέθεσε ότι το Μπαγκλαντές προμηθεύεται συχνά προϊόντα από τη Σερβία, μεταξύ άλλων χωρών.

Ερωτηθείς για τη χρήση ουκρανικού αεροσκάφους εν μέσω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι οι προμηθευτές συνήθως κανονίζουν τη μεταφορά σε τέτοιες περιπτώσεις, προσθέτοντας ότι δεν θα μπορούσε να σχολιάσει χωρίς να ελέγξει λεπτομέρειες!

Οπώς ανέφερε την Κυριακή ο υπουργός Αμυνας της Σερβίας, Νεμπόισα Στεφάνοβιτς, το αεροπλάνο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο στην πόλη Νις. Ανηκε στην εταιρεία Meridian από την Ουκρανία και είχε σήμα MEM3032. Ιδιοκτήτης του εμπορεύματος ήταν η ιδιωτική εταιρεία «Valir» από τη Σερβία. «Αυτή η πτήση είχε όλες τις κατάλληλες άδειες, όλες σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς» είπε.

Όμως οι πληροφορίες που από την πρώτη στιγμή δημοσίευσε το pronews.gr ότι το μεταφορικό ουκρανικό αεροσκάφος An-12 που κατέπεσε 40 χλμ. δυτικά της Καβάλας, μετέφερε όπλα στην Ουκρανία και όχι στην Ιορδανία ή το… Μπαγκλαντές, όπως υποστηρίζει ο Σέρβος υπουργός Άμυνας και τώρα και οι αρχές του Μπαγκλαντές, επιβεβαιώθηκαν από τους ίδιους τους Ουκρανούς.

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί σε δημοσίευμά τους χθες αναφέρουν ότι και «η εταιρεία συνεργάζεται, και το αεροσκάφος εκτελεί συχνά πτήσεις για το… ΝΑΤΟ».

Ενώ αποκαλύπτεται επίσης ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος της ουκρανικής εταιρείας φόρτωνε συνέχεια όπλα από Σερβία και Βουλγαρία και τα πήγαινε στην Πολωνία από όπου φυσικά προωθούνται στην Ουκρανία!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.