ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Καταδικάστηκε 22χρονος στη Ρόδο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή

Καταδικάστηκε 22χρονος στη Ρόδο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Συνολική ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε 22χρονο που είχε συλληφθεί για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και παράνομη βία στη Ρόδο μετά από καταγγελία που έκανε σε βάρος του 17χρονη από την Κοζάνη.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας τον Μάιο του 2019 οπότε και έγινε η καταγγελία στην αστυνομία και προχθές (13/10) δικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου.

Ο 22χρονος (σήμερα) κατηγορούμενος, δια του δικηγόρου του κίνησε τη διαδικασία της ποινικής διαπραγμάτευσης, το πρακτικό της οποίας επικυρώθηκε από το δικαστήριο και έτσι του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 16 μηνών με τριετή αναστολή.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο νέοι (η κοπέλα σήμερα είναι 20 ετών), γνωρίστηκαν μέσω διαδικτύου και συγκεκριμένα μέσω σελίδας γνωριμιών και η επικοινωνία τους συνεχίστηκε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής ο 22χρονος φέρεται να κατάφερε να αποσπάσει από την -τότε- 17χρονη αρχικά μία και μετέπειτα περισσότερες φωτογραφίες της (φωτογραφικό-βιντεοληπτικό υλικό), που απεικόνιζε την ίδια ημίγυμνη.

Ωστόσο, ο 22χρονος κατηγορείται ότι στη συνέχεια απαιτούσε περισσότερα παρόμοια δεδομένα, απειλώντας ότι θα δημοσιεύσει το υλικό στο διαδίκτυο.

Η ανήλικη κοπέλα κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία της Κοζάνης και άμεσα ενημερώθηκε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας στις 30 Μαΐου 2019 το απόγευμα εντόπισαν και συνέλαβαν τον 22χρονο κατηγορούμενο για πορνογραφία ανηλίκων και παράνομη βία.

Στην κατοχή του νεαρού κατηγορούμενου βρέθηκε κινητό τηλέφωνο που περιείχε ψηφιακά αρχεία με το επίμαχο υλικό.

Το κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκε και απεστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακή εξέταση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε, συνοδευόμενος από το συνήγορό του στον κ. εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος αφού άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος σε βάρος του τού όρισε ρητή δικάσιμο και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.