Κατερίνη: «Κυνηγοί» χαλκού λεηλάτησαν όλους τους τάφους στο κοιμητήριο

Ξήλωσαν δεκάδες καντήλια, βάζα και διάφορα άλλα μεταλλικά εκκλησιαστικά είδη συνολικής αξίας 7.560 ευρώ

Κατερίνη: «Κυνηγοί» χαλκού λεηλάτησαν όλους τους τάφους στο κοιμητήριο

Ένταση επικρατεί στην Κατερίνη μετά την λεηλασία στην οποία επιδόθηκαν δύο Έλληνες «κυνηγοί» χαλκού ηλικίας 29 και 57 χρόνων, οι οποίοι εισέβαλαν σε ένα κοιμητήριο και βεβήλωσαν όλα τα μνήματα.

Οι δράστες δε δίστασαν να ξηλώσουν δεκάδες καντήλια, βάζα και διάφορα άλλα μεταλλικά εκκλησιαστικά είδη συνολικής αξίας 7.560 ευρώ!

Ωστόσο, οι δράστες των ανεπανάληπτων βανδαλισμών που έγιναν το βράδυ της Παρασκευής δεν κατάφεραν να διαφύγουν με την πλούσια λεία τους, καθώς εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να κινούνται με ένα όχημα στο οποίο την είχαν φορτώσει και συνελήφθησαν.

Τα κλοπιμαία κατασχέθηκαν, όπως και μια βαριοπούλα, ένας κόφτης και ένας φακός που χρησιμοποίησαν για να βεβηλώσουν τους τάφους.

Μετά την προανάκριση που διενήργησε η Ασφάλεια, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κατερίνης που τους άσκησε διώξεις για διακεκριμένες κλοπές και βεβήλωση της μνήμης νεκρών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.