Δείτε από ψηλά το σημείο συντριβής του Antonov: Δεν έμεινε τίποτα από το αεροσκάφος – Εντοπίστηκε «άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης» (βίντεο)

Μεταβαίνει τμήμα του Ειδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Άμυνας

Δείτε από ψηλά το σημείο συντριβής του Antonov: Δεν έμεινε τίποτα από το αεροσκάφος – Εντοπίστηκε «άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης» (βίντεο)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το θρίλερ με την πτώση του αεροσκάφους Antonov Αn-12 σε περιοχή της Καβάλας με τι πρώτες εικόνες από το drone ουσιαστικά να επιβεβαιώνουν ότι το φορτίο (που ακόμα δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση) ήταν άκρως επικίνδυνο καθώς το αεροσκάφος ουσιαστικά εξαυλώθηκε!

Η διαδικασία των ερευνών έχει ήδη ξεκινήσει από τις ελληνικές Αρχές, αλλά με τεράστια προσοχή. Το γεγονός ότι το Antonov n-12 μετέφερε πυρομαχικά, 12 τόνους σύμφωνα με πληροφορίες, και οι έντονες αναθυμιάσεις στην περιοχή έχουν θορυβήσει άπαντες, αφού πλέον κανείς δεν ξέρει τι τοξικότητα έχει απελευθερωθεί στην περιοχή.

Δεν είναι τυχαίο ότι πλέον γίνεται λόγος για εκκένωση του οικισμού ενώ ήδη δύο πυροσβέστες είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα.

Για αυτό τον λόγο έχουν κληθεί πυροτεχνουργοί ενώ οι κάτοικοι κλήθηκαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κρατούν πόρτες και παράθυρα κλειστά.

Στο σημείο μεταβαίνει τμήμα του Ειδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής Βιολογικής Χημικής Άμυνας, με εντολή ΓΕΕΘΑ.

Κατά την ίδια πηγή, πρόκειται για 14 άτομα που θα κάνουν έλεγχο στο σημείο. Η πρώτη εικόνα που υπάρχει από τους πυροτεχνουργούς ό,τι περιείχε το φορτίο έχει καταστραφεί.

Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι υπάρχει υψηλό πυροθερμικό φορτίο γύρω από το αεροσκάφος.

Συγκλονιστικές, όμως, είναι οι εικόνες που καταγράφηκαν από drone του τηλεοπτικού σταθμού ΕΝΑ Channel της Καβάλας.

Το βίντεο από το σημείο της συντριβής κάνει σαφές το μέγεθος της καταστροφής.

Η «γραμμή» που έχει χαραχθεί από την πτώση του αεροσκάφους είναι τεράστια, ενώ αεροπλάνο πλέον δεν υπάρχει καθώς έχει εξαφανιστεί, κυριολεκτικά, μετά την πτώση.

Στο σημείο υπάρχουν ελάχιστα συντρίμμια και καπνοί…

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο του Πυροσβεστικού Σώματος Μάριο Αποστολίδη, επικεφαλής της επιχειρησιακής ομάδας, «άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας με ειδικό εξοπλισμό και όργανα μέτρησης προσέγγισαν το σημείο της πρόσκρουσης του αεροσκάφους και είδαν από κοντά την άτρακτο και άλλα μέρη του διασκορπισμένα μέσα στα χωράφια».

Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι από την επιτόπια έρευνα «διαπιστώθηκε αστάθεια στο πεδίο καθώς υπάρχουν καπνοί και έντονη θερμότητα αλλά και μια άσπρη ουσία άγνωστης προέλευσης, ωστόσο τα όργανα μέτρησης δεν κατέδειξαν κάτι ανησυχητικό.

Το επόμενο στάδιο είναι να σηκωθεί drone ώστε να εξεταστεί όλο το εύρος της περιοχής όπου κατέπεσε το αεροσκάφος. Εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχει σταθερότητα στο πεδίο και δεν υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των ανδρών που συνδράμουν στην επιχείρηση, θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία».

Ο κ. Αποστολίδης υπογράμμισε ότι συνολικά επιχειρούν 13 άνδρες από τη 2η και την 4η ΕΜΑΚ και 26 πυροσβέστες από Ελευθερούπολη, Καβάλα και Δράμα. Τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει προς τους κατοίκους των οικισμών η χθεσινοβραδινή αυστηρή σύσταση να αποφύγουν την ευρύτερη περιοχή όπου κατέπεσε το αεροσκάφος.

Υπογράμμισε ακόμη ότι από τις πρώτες εικόνες, φαίνεται ότι πολλά μέρη του αεροσκάφους είναι διάσπαρτα σε διαφορετικά σημεία σε αγροτικές εκτάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επέμεινε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει καμία διαδικασία αν πρωτίστως δεν διαπιστωθεί ότι ο χώρος είναι απόλυτα ασφαλής για τους άνδρες που θα επιχειρήσουν εκεί.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.