ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Κέρκυρα: Ιδιωτικό σκάφος προσάραξε στον Όρμο της Γαρίτσας

Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Λιμενικό Σώμα αλλά και ο ιδιοκτήτης του σκάφους

Κέρκυρα: Ιδιωτικό σκάφος προσάραξε στον Όρμο της Γαρίτσας

Οι δυνατοί άνεμοι που εκδηλώθηκαν στην Κέρκυρα, εξαιτίας της κακοκαιρίας EVA, είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα και στα σκάφη του νησιού.

Ειδικότερα, ένα ιδιωτικό σκάφος προσάραξε στην Γαρίτσα.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε το Λιμενικό Σώμα αλλά και ο ιδιοκτήτης του σκάφους.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ένα μέτωπο ισχυρών καταιγίδων μήκους 900 χλμ βρίσκεται στα ανοικτά του Ιονίου και προσεγγίζει γρήγορα τα Ιόνια νησιά και τις ακτές της Δυτικής Ελλάδας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr, σήμερα έντονες βροχοπτώσεις και τοπικά ισχυρές καταιγίδες θα επηρεάσουν το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας.

Μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και ενδεχομένως στα δυτικά τμήματα της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής θα επηρεαστούν πολλές περιοχές της υπόλοιπης χώρας, συμπεριλαμβανομένων της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας.

Κατά το δεύτερο 12ωρο της Κυριακής τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά, στη Μακεδονία, στα νησιά του Κεντρικού, Ανατολικού και Νότιου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Όσον αφορά στον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) του meteo, το επεισόδιο βροχόπτωσης αναμένεται να είναι Κατηγορίας 3 το Σάββατο και Κατηγορίας 4 την Κυριακή.

Ειδικότερα στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και ενδεχομένως τοπικές χαλαζοπτώσεις, θα εκδηλωθούν τη νύχτα προς Κυριακή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έντονα κατά περιόδους φαινόμενα αναμένεται να εκδηλώνονται μέχρι το βράδυ της Κυριακής.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.