ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

Κίεβο: «Χτυπήσαμε ρωσική κορβέτα με USV»

Η Ρωσία δεν έχει απαντήσει

Κίεβο: «Χτυπήσαμε ρωσική κορβέτα με USV»

Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου, ένα μη επανδρωμένο σκάφος του ουκρανικού πολεμικού ναυτικού έπληξε την ρωσική κορβέτα “Samum” ανέφερε το Κίεβο.

Σύμφωνα με τις πηγές του ουκρανικού στρατού, drone της ουκρανικής SBU «Morsʹkyy Malyuk» χτύπησε την κορβέτα «Samum» (κλάσης Bora) κοντά στην είσοδο του κόλπου της Σεβαστούπολης.

Το «Malyuk» χτύπησε στο πίσω δεξιό μέρος του πλοίου, προκαλώντας σημαντικές ζημιές, με αποτέλεσμα το πλοίο να χάσει ταχύτητα.

Πηγές υποστηρίζουν ότι οι Ρώσοι αναγκάστηκαν να ρυμουλκήσουν το «Samum» για επισκευές το οποίο είχε πάρει κλίση στην δεξιά πλευρά.

Για αυτήν την επίθεση, η Υπηρεσία Ασφάλειας της Ουκρανίας -SBU χρησιμοποίησε ένα πειραματικό μοντέλο USV, το οποίο είναι ικανό να δρα ακόμα και σε συνθήκες καταιγίδας. Κατά την εν λόγω επιχείρηση το ύψος των κυμάτων έφταναν τα 1,5 – 2 μ.

Εξάλλου, στις 14 Σεπτεμβρίου, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανέφερε την προσπάθεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να επιτεθούν στην κορβέτα Samum με ένα μη επανδρωμένο σκάφος στις 14 Σεπτεμβρίου. Οι Ρώσοι είπαν ότι η επίθεση ήταν «ανεπιτυχής».

Τον Αύγουστο, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας, Βασίλ Μαλιούκ, δήλωσε ότι η παραγωγή θαλάσσιων επιφανειακών drones, τα οποία η Ουκρανία χρησιμοποίησε επιτυχώς για να επιτεθεί στη γέφυρα της Κριμαίας και σε ρωσικά πλοία, κατασκευάστηκε στο έδαφος της χώρας σε ένα από τα υπόγεια εργοστάσια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα USV που κατέστρεψαν τη γέφυρα της Κριμαίας τον Ιούλιο του 2023 ονομάστηκαν «Morsʹkyy Malyuk», γράφει η ουκρανική Pravda.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.