Κίνα: Δημοσίευσε βίντεο με την εκτόξευση υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου τύπου DF-17

«Οι δυνατότητες του κινεζικού στρατού αποκαλύφθηκαν σε 81 δευτερόλεπτα»

Κίνα: Δημοσίευσε βίντεο με την εκτόξευση υπερηχητικού βαλλιστικού πυραύλου τύπου DF-17

Με αφορμή την σημερινή επέτειο ίδρυσης του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας (PLA), τα κρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης μετέδωσαν ένα βίντεο στο οποίο εμφανίζονται μαχητικά αεροσκάφη και πλοία.

Στην ουσία γίνεται μια επίδειξη ικανοτήτων, όμως οι αναλυτές εντόπισαν κάτι για πρώτη φορά, τον υπερηχητικό πύραυλο τύπου DF-17.

Ειδικότερα, στις 30 Ιουλίου η Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV) παρουσίασε στο ευρύ κοινό το ντοκιμαντέρ με τίτλο: «Οι δυνατότητες του κινεζικού στρατού αποκαλύφθηκαν σε 81 δευτερόλεπτα» με σημείο αναφοράς τον πύραυλο – «φονιά αεροπλανοφόρων», που πρόκειται για μια σαφή αιχμή κατά των αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων.

Ειδικοί αναλυτές εκτίμησαν ότι ο πύραυλος, που επιδεικτικά εμφανίζεται στο τέλος του βίντεο για να «αφήσει εντύπωση», είναι ο υπερηχητικός DF-17, ο οποίος παρουσιάστηκε δημόσια σε στρατιωτική παρέλαση τον Οκτώβριο του 2019 στο Πεκίνο.

Πρόκειται για ένα «μήνυμα αποτροπής» στις ΗΠΑ, σε μια χρονική συγκυρία όπου οι διμερείς σχέσεις είναι αρκετά τεταμένες, λόγω της «φημολογούμενης» επίσκεψης της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν, που έχει προκαλέσει την οργή και τον εκνευρισμό της Κίνας.

Σύμφωνα με Κινέζο στρατιωτικό αναλυτή, η ικανότητα του προηγμένου αυτού πυραύλου να εκτοξεύεται από από μια τέτοια τοποθεσία, αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται να αναπτυχθεί σε μια προκαθορισμένη εγκατάσταση – υποδομή, όπως ένα σιλό, αλλά αντιθέτως το όχημα που τον μεταφέρει μπορεί να ελίσσεται στο πεδίο επιχειρήσεων, καθιστώντας δύσκολη την δυνατότητα καταστροφής του.

Στο σημείο αυτό, ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι είναι «σχεδόν αδύνατο» να αναχαιτιστεί μετά την εκτόξευσή του, λόγω της ικανότητας ανάπτυξης ταχύτητας άνω των 5 Mach, σε συνδυασμό με την απροσδόκητη τροχιά που παίρνει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπερηχητικός αυτός βαλλιστικός πύραυλος τύπου DF-17 είναι τοποθετημένος σε υπερηχητικό όχημα ολίσθησης (Hypersonic Glide Vehicle) τύπου DF-ZF και έχει βεληνεκές έως και 2.500 χιλιόμετρα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.