ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

«Κόλαση» για τους Ουκρανούς: Οι Ρώσοι διαλύουν ότι έχει απομείνει από τις ενεργειακές υποδομές

Κίεβο: «Πολλές περιοχές δεν έχουν ρεύμα και νερό»

«Κόλαση» για τους Ουκρανούς: Οι Ρώσοι διαλύουν ότι έχει απομείνει από τις ενεργειακές υποδομές

Oι ρωσικές πυραυλικές δυνάμεις χτύπησαν  εκ νέου σήμερα το πρωί τις ουκρανικές ενεργειακές υποδομές στις μεγαλύτερες πόλεις της Ουκρανίας.

Συνεχίζεται η εφαρμογή του δόγματος του Ρώσου στρατηγού Σ.Σουροβίκιν ο οποίος ως αντικειμενικό σκοπό έχει θέσει την πλήρη καταστροφή των ουκρανικών ενεργειακών υποδομών ώστε να εξαρθρωθεί η λειτουργία του ουκρανικού στρατού εν μέσω χειμώνα και να δυσκολευτούν οι αρχές του Κιέβου να αντιμετωπίσουν την παγωνιά και το κρύο του χειμώνα.

Σημειώθηκαν περίπου 10 εκρήξεις, σύμφωνα με το Reuters. Όπως δήλωσαν δημοσιογράφοι του AFP, ακούστηκαν πέντε εκρήξεις στην ουκρανική πρωτεύουσα από τις 08:00 ως τις 08:20.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο, κάποιες περιοχές δεν έχουν ρεύμα και νερό λόγω των επιθέσεων.

Στο μεταξύ ο Ίχορ Τερέχοβ, δήμαρχος του Χαρκόβου, δήλωσε δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν «εγκαταστάσεις κρίσιμης υποδομής» προφανώς εννοώντας ενεργειακές υποδομές.

Εκρήξεις σημειώνονται και σε άλλες πόλεις σε όλη την Ουκρανία, όπως στην Ζαπορίζια, στο Κιρόβογκραντ και την Οδησσό.

https://twitter.com/200_zoka/status/1586978474522198017

Στην Οδησσό χτυπήθηκε ο υδροηλεκτρικός σταθμός της πόλης. Το ίδιο ακριβώς έγινε και στην Ζαπορίζια.

Η Ουκρανία οδεύει προς black out σε όλη τη χώρα καθώς είναι αδύνατη η ηλεκτροδότηση της χώρας μετά το πολυήμερο και συνεχόμενο «σφυροκόπημα» των ενεργειακών υποδομών από τους Ρώσους.

Οι ρωσικές δυνάμεις από τις 10 Οκτωβρίου στοχεύουν εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τα χτυπήματα να ανέρχονται σε πάνω από 400.

Το Κίεβο μέχρι σήμερα ανακοίνωνε κυλιόμενες διακοπές στο ηλεκτρικό ρεύμα σε διάφορες ουκρανικές πόλεις αλλά όπως φαίνεται ούτε αυτό θα είναι αρκετό πλέον.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τη στιγμή που οι θερμοκρασίες όλο και μειώνονται η κατάσταση θα δυσκολέψει για τους κατοίκους της Ουκρανίας που θα πρέπει εκτός όλων των άλλων να αντιμετωπίσουν το κρύο αλλά και την έλλειψη ρεύματος που γεννά μια σειρά σημαντικά προβλήματα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.