Δίκτυο Τούρκων πρακτόρων δημιούργησε στην Ελλάδα η ΜΙΤ με Αλβανούς, Κοσσοβάρους και Πακιστανούς συνεργούς

Η ΕΥΠ δεν «αντιλήφθηκε» τίποτα - Ασχολούνταν με παρακολουθήσεις... πολιτικών και δημοσιογράφων

Δίκτυο Τούρκων πρακτόρων δημιούργησε στην Ελλάδα η ΜΙΤ με Αλβανούς, Κοσσοβάρους και Πακιστανούς συνεργούς

Τούρκοι πράκτορες έχουν κατακλύσει από τα μέσα του καλοκαιριού την Θράκη, με συντονιστικό κέντρο το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής εκμεταλλευόμενοι τις παράνομες μεταναστευτικές ροές η εκδίδοντας «τουριστικές βίζες».

Στο «έργο» τους εντός της ελληνικής επικράτειας τους βοηθούν είτε Αλβανοί και Κοσοβάροι είτε μουσουλμάνοι εκ των παράνομων μεταναστών που έχουν εισέλθει στη Ελλάδα και έχουν πλέον προσωρινή άδεια παραμονής.

 Οι αρμόδιες υπηρεσίες πληροφοριών της ΕΥΠ στην Κομοτηνή έχουν «πιαστεί στον ύπνο» και έτσι ανενόχλητοι “αλωνίζουν” σε όλη την χώρα και όχι μόνο στην Θράκη.

Άλλωστε είναι γνωστό ότι η ΕΥΠ ασχολούνταν με… πιο «σοβαρά» θέματα όπως παρακολουθήσεις πολιτικών και δημοσιογράφων εντός Ελλάδος.

Πληροφορίες του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων, αναφέρουν περισσότερα απο 100 άτομα τα οποία εισήλθαν τόσο απο τον Εβρο με απλή τουριστική βίζα, μέσω Βουλγαρίας απο το μεθοριακό σταθμό Αγίου Κωνσταντίνου και φυσικά μέσω των υποτιθέμενων “ορδών” των παράνομων μεταναστών που συνεχίζουν να περνούν από συγκεκριμένα περάσματα στον Εβρο.

Οι καλά εκπαιδευμένοι πράκτορες, παρέμειναν για περισσότερο απο 8 μήνες στην Αδριανούπολη, λαμβάνοντας εκτός της ειδικής εκπαίδευσης και εξοπλισμό κατάλληλο για τη συλλογή πληροφοριών και βιντεοσκόπησης σημείων αμυντικού και όχι μόνο χαρακτήρα.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με άτομα του Τουρκικού Προξενείου γίνονται μέσω του δικτύου TAZA της VODAFONE, που σημαίνει ότι τα τηλέφωνα είναι χρεωμένα σε άτομα που είναι παράνομοι μετανάστες και κυρίως Σύριοι και Πακιστανοί.

Φυσικά όταν λέμε Σύριοι εννοούμε Τουρκομάνους, τουρκικής εθνικής συνείδησης που έχουν συριακό διαβατήριο.

Κάθε επικοινωνία τους γίνεται με διαφορετικό νούμερο κλήσης, όπου μετά η κάρτα καταστρέφεται, ενώ τα κινητά τους τηλέφωνα είναι με ειδικό πληροφοριακό σύστημα, που δεν επιτρέπει άμεση παρακολούθηση από αντίπαλες μυστικές υπηρεσίες.

Τους Τούρκους Πράκτορες που δεν μένουν μόνο στη Θράκη αλλά περιέρχονται και άλλες περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, συνδράμει διακριτικά καλά εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας, ενώ οι συνεργοί τους είναι και από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο.

Ο στόχος τους είναι να προσφέρουν συνεχή ενημέρωση στις μυστικές υπηρεσίες τόσο της κυβέρνησης Ερντογάν όσο και απευθείας του τουρκικού υπουργείου Αμυνας.

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, χρησιμοποιούνται και μουσουλμάνοι που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα, όπως επίσης και Μουσουλμάνοι που έχουν αποκτήσει προσωρινή άδεια διαμονής στη χώρα για λόγους εργασίας ή και άλλης αιτιολογίας.

Οι ίδιες καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι οι Τούρκοι πράκτορες δεν έχουν εντοπιστεί ακόμη από τις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, γεγονός που έχει θορυβήσει την Αθήνα, η οποία ζητά άμεσα εξηγήσεις απο τον υπεύθυνο προϊστάμενο του γραφείου της ΕΥΠ στην Κομοτηνή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης στη Θράκη, πολλοί εξ’ αυτών ήταν στην ομάδα που συνόδευσε τον Τούρκο αξιωματούχο και είχαν και κατ΄ ιδίαν συναντήσεις με τους ψευτομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής, μέσω των οποίων υλοποιείται ένα μεγάλο μέρος της συλλογής πληροφοριών που διοχετεύεται στην Τουρκία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.