ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Κριμαία: Οι Ουκρανοί επιχείρησαν καταστροφή των ρωσικών S-400 με επίθεση SCALP-EG και Storm Shadow – Καταρρίφθηκαν 10 πύραυλοι

Προσπάθεια εξουδετέρωσης της ρωσικής αεράμυνας για να ακολουθήσει δεύτερο κύμα επίθεσης

Κριμαία: Οι Ουκρανοί επιχείρησαν καταστροφή των ρωσικών S-400 με επίθεση SCALP-EG και Storm Shadow – Καταρρίφθηκαν 10 πύραυλοι

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα ότι οι δυνάμεις του απέτρεψαν μια ουκρανική επίθεση σε ρωσικές εγκαταστάσεις στην Κριμαία και κατέστρεψαν 10 ουκρανικούς πυραύλους τύπου cruise  στον εναέριο χώρου της χερσονήσου.

Αναλυτικότερα η ουκρανική αεροπορία επιχείρησε αιφνιδιαστικό χτύπημα εξ αποστάσεως μέσω 6 βομβαρδιστικών Su-24 τα οποία εξαπέλυσαν 12 βλήματα των τύπων Storm Shadow και ScalpEG αλλά δεν κατάφεραν να βρουν τους στόχους τους καθώς 10 καταρρίφθηκαν από τα συστήματα που επιχείρησαν να καταστρέψουν.

Κύριος στόχος των ουκρανικών πυραύλων ήταν μονάδες του συστήματος αεράμυνας S-300/400 ώστε να ακολουθήσει δεύτερο κύμα κατά μονάδων διοίκησης και ελλιμενισμού στην Σεβαστούπολη αλλά ο κύριος στόχος δεν επιτεύχθηκε ενώ όπως φαίνεται μόνο δύο πύραυλοι χτύπησαν ένα κέντρο διοίκησης.

Την επιχείρησε φαίνεται να έχει υποστηρίξει και αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου του ΝΑΤΟ που απογειώθηκε απο την Ρουμανία αν και κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εξακριβωθεί.

Η ουκρανική αεροπορία επιτέθηκε σήμερα σε μια ρωσική στρατιωτική μονάδα κοντά στην Ευπατόρια, στην Κριμαία, ανακοίνωσε ο διοικητής της Μίκολα Ολετστσούκ.

«Ευχαριστώ τους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας και όλους όσοι σχεδίασαν την επιχείρηση για μια εξαίσια πολεμική δουλειά», δήλωσε σε ανάρτησή του στο Telegram, αναφερόμενος σε στιγμιότυπο από τοπικό μέσο ενημέρωσης που μετέδωσε ότι μονάδα δέχθηκε επίθεση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Ουκρανία εξαπολύει επιθέσεις στην Κριμαία και στη γέφυρα που τη συνδέει με τη ρωσική επικράτεια κατά τη διάρκεια του 22μηνου πολέμου αρκετές φορές σε μια προσπάθεια να δείχνει εντυπωσιακά αποτελέσματα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.