ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κρήτη: Στη Σούδα κατέπλευσε το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» (φωτο)

Έφτασε στην Κρήτη για να πάρει μέρος σε άσκηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής συμφωνίας

Κρήτη: Στη Σούδα κατέπλευσε το αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ» (φωτο)

Στην προβλήτα Κ14 του Μαραθίου, στη ναυτική νατοϊκή Βάση της Σούδας, κατέπλευσε σήμερα Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ Ντε Γκωλ». 

Το μεγαθήριο του γαλλικού στόλου έφτασε στην Κρήτη για να πάρει μέρος σε άσκηση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ελληνογαλλικής συμφωνίας.

Η άφιξή του έρχεται να επιβεβαιώσει για μια ακόμη φορά τον σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και της Σούδας. degol1 degol3

Το αεροπλανοφόρο “Σαρλ ντε Γκωλ” είναι η ναυαρχίδα του γαλλικού ναυτικού και το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Ευρώπης.

Είναι το πρώτο πυρηνοκίνητο πολεμικό πλοίο της Γαλλίας, γεγονός που του δίνει τη δυνατότητα να ταξιδεύει για τουλάχιστον 10-15 χρόνια χωρίς να χρειαστεί ανεφοδιασμό σε καύσιμα, το πρώτο πυρηνοκίνητο που κατασκευάστηκε ποτέ στην Ευρώπη και ταυτόχρονα το πρώτο που κατασκευάστηκε εκτός των ΗΠΑ.

Είναι το δέκατο αεροπλανοφόρο στην ιστορία της Γαλλίας, αλλά το πρώτο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο επιφανείας, εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Βρίσκεται στην κατοχή του γαλλικού ναυτικού από το 2000. degol4 degol5

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.