ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κύθηρα: Κύκλωμα αλλοδαπών διακινεί παράνομους μετανάστες – Συνελήφθησαν 4 άνδρες

Που δραστηριοποιείται το κύκλωμα

Κύθηρα: Κύκλωμα αλλοδαπών διακινεί παράνομους μετανάστες – Συνελήφθησαν 4 άνδρες

Τέσσερις αλλοδαποί που επέβαιναν σε ιστιοφόρο το οποίοι εντοπίστηκε στις αρχές της εβδομάδας στα Κύθηρα ταυτοποιήθηκαν ως χειριστές – διακινητές και συνελήφθησαν, ενώ το ιστιοφόρο κατασχέθηκε.

Συγκεκριμένα, οι αλλοδαποί φέρονται να είναι μέλη ευρύτερου κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία με Ιστιοφόρα. Οι συγκεκριμένοι τέσσερις στρατολογήθηκαν από διακινητές στη Τουρκία, προκειμένου να χειριστούν το σκάφος έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Την Πέμπτη οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών όπου και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 26 Απριλίου, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ιστιοφόρο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το οποίο προσέγγισε σε βραχώδη ακτή στον Αβλεμώνα στο ανατολικό τμήμα των Κυθήρων.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν δυο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού και από ξηράς ένα περιπολικό όχημα όπου εντόπισαν το ιστιοφόρο «SONETTO» άνευ επιβαινόντων να πλέει ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή βραχονησίδων Δραγωναρίων.

39 ανήλικοι

Ειδικότερα, εντοπίστηκαν συνολικά 91 αλλοδαποί (άνδρες) διάφορων εθνικοτήτων, εκ των οποίων οι 39 ήταν ανήλικοι, καθώς και τέσσερις αλλοδαποί ηλικίας 34, 22, 20 και 44 ετών ως κυβερνήτες.

Οι 66 περισυνελέγησαν από δύσβατη περιοχή της ακτογραμμής Μοθωναίου από τα περιπολικά σκάφη του Λιμενικού ενώ 17 εξ αυτών εντοπίστηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Αβλεμώνα Κυθήρων, από στελέχη του Αστυνομικού Τμήματος Κυθήρων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης που διενεργήθηκε από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κυθήρων του Λιμεναρχείου Νεάπολης Βοιών, προέκυψε ότι οι τέσσερις ήταν τα μέλη του κυκλώματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.