Λαμία: Επιχειρηματίας έπεσε θύμα απάτης – Οι δράστες του απέσπασαν 26.000 ευρώ

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας για περιστατικά ηλεκτρικών απατών

Λαμία: Επιχειρηματίας έπεσε θύμα απάτης – Οι δράστες του απέσπασαν 26.000 ευρώ

Θύμα απατεώνων έπεσε ένας επιχειρηματίας από τη Λαμία, που είχε εγχρήματες συναλλαγές με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με αποτέλεσμα να «κάνουν φτερά» από τραπεζικό λογαριασμό 26.000 ευρώ.

Ειδικότερα, oι απατεώνες φαίνεται ότι γνώριζαν τις εγχρήματες συναλλαγές επιχειρηματία – Περιφέρειας και τηλεφωνώντας πότε από κινητά και πότε από σταθερά τηλέφωνα, προσποιούμενοι υπαρκτούς υπαλλήλους της Περιφέρειας Στερεάς, κατάφεραν να αποσπάσουν ευαίσθητα δεδομένα της επιχείρησης και να αφαιρέσουν το παραπάνω ποσό, από τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Σύμφωνα με το ίδιο μέσο, ανάλογη προσπάθεια έγινε και με επιχειρηματία από το Καρπενήσι, όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν μπόρεσε να φτάσουν στην αλίευση των κωδικών του και στην αφαίρεση κάποιου ποσού.

Ανακοίνωση της Περιφέρειας για περιστατικά ηλεκτρικών απατών

Με αφορμή τα συγκεκριμένα περιστατικά τηλεφωνικών-ηλεκτρονικών απατών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, εξέδωσε ανακοίνωση εφιστώντας την προσοχή στους πολίτες να είναι υποψιασμένοι όταν δέχονται κλήσεις που αναφέρουν ότι είναι από υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας.

Τονίζουν ότι «η επικοινωνία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας πραγματοποιείται είτε δια ζώσης είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία είτε τηλεφωνικά μέσω των ηλεκτρονικών διευθύνσεων και υπηρεσιακών αριθμών σταθερής τηλεφωνίας, που είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του φορέα, www.pste.gov.gr».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μάλιστα η Αν. Γενική Διευθύντρια Εσωτερικής Λειτουργίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Ζωή Κολοβού, κατόπιν εντολής του Περιφερειάρχη, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Λαμίας, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λαμίας και αναφορά στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.