ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Λάρισα: Οικογενειακή σπείρα πίσω από τις 20 διαρρήξεις σπιτιών – Χειροπέδες σε δύο Αλβανούς

Κατά τη σύλληψή τους αντιστάθηκαν σπρώχνοντας τους αστυνομικούς βίαια

Λάρισα: Οικογενειακή σπείρα πίσω από τις 20 διαρρήξεις σπιτιών – Χειροπέδες σε δύο Αλβανούς

Στο «φως» της δημοσιότητας ήρθαν νέες αποκαλύψεις από την έρευνα της Ασφάλειας για τις διαρρήξεις που είχαν γίνει στη Λάρισα όταν συνελήφθησαν δύο ξαδέλφια από την Αλβανία ηλικίας 29 και 14 χρόνων, καθώς διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για οικογενειακή… «επιχείρηση» με συνολικά 20 κλοπές.

Να σημειωθεί πως η λεία τους βρέθηκε στο παράπηγμα του πατέρα του ανήλικου.

Τα δυο ξαδέλφια είχαν συλληφθεί αργά το βράδυ της Κυριακής από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης την στιγμή που προσπαθούσαν να διαρρήξουν τη μπαλκονόπορτα ενός σπιτιού στη συνοικία των Πυροβολικών στην πόλη της Λάρισας.

Μάλιστα, αντιστάθηκαν σπρώχνοντάς τους βίαια και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Αρχικά, προέκυψε ότι είχαν κάνει άλλες δυο διαρρήξεις σε διαμερίσματα πρώτου ορόφου, στα μπαλκόνια των οποίων είχαν αναρριχηθεί και είχαν παραβιάσει τις μπαλκονόπορτες.

Από το ένα είχαν αρπάξει 1.800 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά και κοσμήματα και από το άλλο17 δολάρια και 55 ευρώ, καθώς και δύο συσκευασίες ανδρικών αρωμάτων.

Όπως από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, αποκαλύφθηκε ότι ο 29χρονος δρούσε από τις 18 Σεπτεμβρίου του 2021!

Από τότε, είχε διαπράξει σε αραιά χρονικά διαστήματα άλλες 16 διαρρήξεις και μια απόπειρα, κυρίως με τη μέθοδο της αναρρίχησης σε μπαλκόνια διαμερισμάτων, από τα οποία άρπαξε χρήματα και κοσμήματα αξίας άνω των 112.000 ευρώ.

Μάλιστα, ένα ποδήλατο που χρησιμοποιούσε στην παράνομη δραστηριότητά του βρέθηκε στο παράπηγμα όπου διέμενε ο 52χρονος θείος του και πατέρας του 14χρονου.

Όμως, στον ίδιο χώρο βρέθηκαν και πλήθος χρυσές λίρες, αλυσίδες, σκουλαρίκια, ρολόγια και άλλα τιμαλφή που προέρχονταν από τις διαρρήξεις, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων κατασχέθηκε αποδόθηκε στους δικαιούχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πλέον, η Ασφάλεια σχημάτισε δικογραφία και για αποδοχή προϊόντων εγκλήματος σε βάρος του 52χρονου που ήδη συνελήφθη μαζί με την σύζυγό του για παραμέληση της εποπτείας του ανήλικου γιου τους, ενώ σε βάρος των δυο νεαρών σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα, βία κατά υπαλλήλων και απείθεια και οδηγήθηκαν όλοι μαζί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.