ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Leopard-2A4 δίνει η Γερμανία σε Τσεχία και Σλοβακία για Τ-72 και… ΒΜΡ-1

Εδώ περιμένουμε τα Marder

Leopard-2A4 δίνει η Γερμανία σε Τσεχία και Σλοβακία για Τ-72 και… ΒΜΡ-1

Η γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων Rheinmetall θα παραδώσει άρματα μάχης τύπου Leopard-2A4 και τεθωρακισμένα οχήματα τύπου Buffalo στην Τσεχία ως μέρος του διεθνούς προγράμματος κυκλικής ανταλλαγής για την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η εταιρεία σήμερα Τρίτη.

Το πρώτο όχημα θα παραδοθεί τον Δεκέμβριο, ενώ όλες οι παραδόσεις νθα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι τσεχικές ένοπλες δυνάμεις πρόκειται να προμηθεύσουν με στρατιωτικό εξοπλισμό την Ουκρανία σε αντάλλαγμα για τις παραδόσεις των Leopard.

Η Τσεχία διαθέτει 30 εκσυγχρονισμένα άρματα τύπου T-72M4CZ και πολλές δεκάδες ακόμη που δεν έχουν εκσυγχρονιστεί και δεν χρησιμοποιούνται. Έχει ήδη στείλει κάποια από τα παλαιότερα άρματά της στην Ουκρανία, καθώς και βαρύ οπλισμό όπως αντιαεροπορικά όπλα, εκτοξευτήρες ρουκετών, πυροβόλα και οχήματα.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών, Τσεχίας και Γερμανίας, έχει ξεκινήσει ήδη από τον Μάιο. Επιπλέον, η Πράγα δεν είναι η μόνη που στέλνει τα σοβιετικής εποχής τεθωρακισμένα της στην Ουκρανία για να πάρει τα γερμανικά Leopard 2A4.

Η Σλοβακία θα στείλει στην Ουκρανία 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού BVP-1 (BMP-1), ενώ ο σλοβακικός στρατός θα πάρει σε αντάλλαγμα 15 τεθωρακισμένα άρματα μάχης Leopard-2A4 από την Γερμανία, μαζί με τα απαραίτητα πυρομαχικά, ανταλλακτικά και εκπαίδευση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαδικασία που ακολουθούν οι δύο αυτές χώρες είναι παρόμοια με τη διαδικασία προμήθειας και αντικατάστασης μέσων (Ringtauschs), παρόμοια με αυτή που εξελίσσεται μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας για τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης τύπου BMP-1 και Marder 1A3.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.