ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Λίμαν: Αποκρούστηκε αρχικά η ουκρανική επίθεση αλλά το Κίεβο μεταφέρει ενισχύσεις και αυξάνει την πίεση

Αντίθετα «εξαερώθηκε» ουκρανική επίθεση στην Χερσώνα

Λίμαν: Αποκρούστηκε αρχικά η ουκρανική επίθεση αλλά το Κίεβο μεταφέρει ενισχύσεις και αυξάνει την πίεση

Με την βοήθεια των ενισχύσεων που έλαβαν από τη Νότια Στρατιωτική Διοίκηση οι ρωσικές δυναμεις κατάφεραν να απωθήσουν τους Ουκρανούς στην Κρεμίνα και να ανακαταλάβουν το βράδυ το Στάβκι εμποδίζοντας αρχικά την περικύκλωση της Λίμαν, αλλά η ουκρανική πίεση είναι μεγάλη

Ωστόσο ο διάδρομος ανεφοδιασμού της συνεχίζει να απειλείται από τα ουκρανικά πυρά και η κατάσταση των Ρώσων είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι δυνάμεις του Κιέβου επιτίθενται στην Λίμαν από όλες τις πλευρές έχοντας μία αναλογία υπέρ τους οκτώ προς ένα, τουλάχιστον πριν την άφιξη των ενισχύσεων. Η Κρεμίνα είναι απαραίτητη για να πετύχει το Κίεβο την περικύκλωση της Λίμαν και οι Ρώσοι ενίσχυσαν άμεσα την γραμμή άμυνάς της με την άφιξη των νέων δυνάμεων.

Το Κίεβο θέλει πάση θυσία να καταληφθεί η Λίμαν για να αποκτήσει προγεφύρωμα για το Λισιτάνσκ και αμέσως μετά για το Σεβεροντονέτσκ. Η Λίμαν είναι σιδηροδρομικός κόμβος και έχει 20.000 κατοίκους.

Μάχες όμως έλαβαν χώρα και στην Χερσώνα καθώς ισχυρές δυνάμεις των Ουκρανών επιτέθηκαν στην ρωσική γραμμή άμυνας του Davydov Brod χωρίς αποτέλεσμα και αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν έχοντας υποστεί βαριές απώλειες.

Το Κίεβο μέχρι τώρα δείχνει να μην υπολογίζει την ζωές των στρατιωτών του και επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τις μεγάλες εφεδρείες του για να πετύχει κάποιες νίκες που θα παρουσιαστούν στη συνέχεια από τα δυτικά ΜΜΕ ως «στρατηγικής σημασίας»

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.