ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Λίβανος: Ισραηλινό άρμα μάχης προκάλεσε τον θάνατο δημοσιογράφου του Reuters – Θα το παραπέμψει στον ΟΗΕ

Τι δήλωσε η κυβέρνηση του Λιβάνου

Λίβανος: Ισραηλινό άρμα μάχης προκάλεσε τον θάνατο δημοσιογράφου του Reuters – Θα το παραπέμψει στον ΟΗΕ

Ο Λίβανος δήλωσε σήμερα πως θα παραπέμψει στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τις έρευνες του Reuters και του Agence France-Press (AFP) που έδειξαν πως πυρά του ισραηλινού στρατού σκότωσαν έναν δημοσιογράφο του Reuters και τραυμάτισαν άλλους έξι στον νότιο Λίβανο στις 13 Οκτωβρίου.

Σε δήλωση της κυβέρνησης του Λιβάνου σχετικά με τη δημοσιοποίηση ξεχωριστών ερευνών από τα πρακτορεία ειδήσεων, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Νατζίμπ Μικάτι ανέφερε: «Η ισραηλινή εγκληματικότητα δεν έχει όρια».

Το Reuters προσπαθεί να λάβει σχόλιο από το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ σχετικά με τη δήλωση της λιβανέζικης κυβέρνησης.

Η έρευνα του Reuters κατέληξε πως το πλήρωμα ενός ισραηλινού άρματος μάχης σκότωσε τον Ισάμ Αμπντάλα και τραυμάτισε τους άλλους έξι δημοσιογράφους εκτοξεύοντας δύο οβίδες τη μία μετά την άλλη από το Ισραήλ ενώ η ομάδα τραβούσε πλάνα των διασυνοριακών βομβαρδισμών από απόσταση.

Η λιβανέζικη κυβέρνηση έχει υποβάλει γραπτή διαμαρτυρία στα Ηνωμένα Έθνη λέγοντας πως το Ισραήλ έχει σκοτώσει αμάχους στον νότιο Λίβανο στη διάρκεια εχθροπραξιών πολλών εβδομάδων στα σύνορα ανάμεσα στο Ισραήλ και στη λιβανέζικη ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης δήλωσε ότι δεν γνωρίζει σχετικά με τα ευρήματα έρευνας σύμφωνα με την οποία πυρά από ισραηλινό άρμα μάχης σκότωσαν τον δημοσιογράφο του Reuters Ισάμ Αμπντάλα και τραυμάτισαν άλλους έξι στον Λίβανο, όμως αρνήθηκε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις θέτουν στο στόχαστρο αμαχους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν θέτουμε στο στόχαστρο αμάχους», δήλωσε ο εκπρόσωπος Έιλον Λέβι, σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά, απαντώντας σε ερώτηση για τα ευρήματα σε έρευνες των πρακτορείων ειδήσεων Reuters και AFP, της Διεθνούς Αμνηστίας και του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch). «Κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να θέσουμε τους αμάχους εκτός κινδύνου», είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.