ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μάγχη: 190 παράνομοι μετανάστες θέλησαν να φτάσουν στην Αγγλία – Γύρισαν στην Γαλλία

Αυξημένες οι ροές

Μάγχη: 190 παράνομοι μετανάστες θέλησαν να φτάσουν στην Αγγλία – Γύρισαν στην Γαλλία

Σχεδόν 190 παράνομοι μετανάστες, που προσπαθούσαν να περάσουν τη Μάγχη για να φτάσουν στην Αγγλία, συνέλλεξαν το Σάββατο σε αρκετές επιχειρήσεις και οδηγήθηκαν πίσω στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές λιμενικές αρχές.

Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, περιπολικό του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού διέσωσε «περίπου εξήντα ανθρώπους» στα ανοικτά της Ζουίντκοτ, διευκρίνισαν οι αρχές.

Σε δεύτερη επιχείρηση το πρωί, συνέλλεξαν άλλους περίπου πενήντα παράνομους μετανάστες που διέτρεχαν κίνδυνο στα ανοικτά της Εμ-ντε-Μαρκ (Πα ντε Καλέ). Τα ναυαγισμένα πλεούμενα ρυμουλκήθηκαν ως το λιμάνι του Καλέ.

Επίσης, η γαλλική χωροφυλακή συνέλλεξε 47 ανθρώπους στα ανοικτά της Λεφρενκούκ και τους μετέφερε στο λιμάνι της Δουνκέρκης. Άλλοι 29 διασώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και οδηγήθηκαν στη Μπουλόν-σιρ-Μερ, σύμφωνα με τις αρχές.

Συνολικά, «σχεδόν 190 άνθρωποι διασώθηκαν σε λιγότερες από 24 ώρες», επέμεινε.

Αφότου οι αρχές επέβαλαν δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη σήραγγα κάτω από τη Μάγχη και το λιμάνι του Καλέ, σημείο αναχώρησης από τις γαλλικές αρχές, ολοένα περισσότεροι παράνομοι μετανάστες δοκιμάζουν την τύχη τους με πλεούμενα ευκαιρίας στην πιο πολυσύχναστη θαλάσσια οδό του κόσμου. Με κίνδυνο της ζωής τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών υπολόγιζε πρόσφατα ότι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών οι οποίοι αποπειράθηκαν τον διάπλου αυτόν από την 1η Ιουνίου ως τη 13η Ιουνίου έφθασε τους 20.000 (+68% από την αντίστοιχη περίοδο του 2021).

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.