ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Μαρόκο και Κύπρος θα είναι οι πρώτες χώρες που θα προμηθευτούν άρματα Merkava από το Ισραήλ

Τι αναφέρουν δημοσιεύματα

Μαρόκο και Κύπρος θα είναι οι πρώτες χώρες που θα προμηθευτούν άρματα Merkava από το Ισραήλ

Η ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «vpk», επικαλούμενη το μαροκινό ειδησεογραφικό site «360», αναφέρει ότι το Μαρόκο θα αγοράσει σύντομα μια ποσότητα ισραηλινών αρμάτων μάχης Merkava για τις ένοπλες δυνάμεις του.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης σημειώνουν, ακόμη, ότι η συμφωνία για τα  ισραηλινά άρματα στο Μαρόκο αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με την πηγή, το Μαρόκο, μαζί με την Κύπρο, θα γίνουν οι πρώτοι αγοραστές αρμάτων μάχης Merkava εκτός Ισραήλ. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει τους επόμενους μήνες.

Η ειδησεογραφική πύλη υποστηρίζει ακόμη ότι το Μαρόκο θα αγοράσει  τα άρματα μάχης Merkava με τους όρους της ισραηλινής πλευράς – χωρίς, δηλαδή, το δικαίωμα να τα μεταφέρει στην Ουκρανία.

Νωρίτερα, το Ραμπάτ διέψευσε πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στα μέσα ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες το Μαρόκο μετέφερε στην Ουκρανία περισσότερα από 70 άρματα μάχης T-72B, τα οποία εκσυγχρονίστηκαν από την Excalibur στην Τσεχική Δημοκρατία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις 22 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών του Μαρόκου, Νάσερ Μπουρίτα, δήλωσε μετά από συνάντηση στο Ραμπάτ με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρι Κουλέμπα, ότι το βασίλειο δεν είναι σε καμία περίπτωση συμβαλλόμενο μέρος στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Ο Μπουρίτα τόνισε ότι το Μαρόκο έχει καλές σχέσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.