ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ρωσική πυραυλική επίθεση στην έδρα της 79ης Αερομεταφερόμενης ουκρανικής ταξιαρχίας στο Νικολάεφ: 270 νεκροί

11 πύραυλοι κατέστρεψαν ολοσχερώς την μονάδα

Ρωσική πυραυλική επίθεση στην έδρα της 79ης Αερομεταφερόμενης ουκρανικής ταξιαρχίας στο Νικολάεφ: 270 νεκροί

Oι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν σήμερα την έδρα της 79ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο Νικολάεφ.

Συνολικά εξαπέλυσαν 11 πυραύλους και το στρατόπεδο της Ταξιαρχίας καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ σκοτώθηκαν πάνω από 250 Ουκρανοί στρατιώτες και 20 μισθοφόροι.

Οι Ουκρανοί δεν δίνουν στην δημοσιότητα τις απώλειες της Ταξιαρχίας κατά την προσφιλή τους τακτική αναφέρουν ότι χτυπήθηκαν «πολίτες και παιδιά».

Σημειώνεται ότι οι Ρώσοι με μία αιφνιδιαστική κίνηση και έναν επιτυχημένο ελιγμό περικύκλωσαν το Νικολάεφ πριν από μία εβδομάδα.

Οι Ρώσοι παραπλάνησαν τους Ουκρανούς αφήνοντάς τους να πιστεύουν ότι βρίσκονται σε δυσχερή αμυντική θέση καθώς τους επέτρεπαν να πραγματοποιούν μεγάλες αντεπιθέσεις προς τις ρωσικές γραμμές άμυνας στην Χερσώνα.

Οι ρωσικές δυνάμεις κράτησαν τις θέσεις τους ενώ ταυτόχρονα λάμβαναν ενισχύσεις από την ρωσική Κριμαία και εν τέλει προχώρησαν σε ξαφνική αποβατική ενέργεια στην περιοχή του Κίνμπουρν στην δυτική όχθη του Δνείπερου.

Έκτοτε συστηματικά καταστρέφουν αποθήκες οπλισμού και δεξαμενές καυσίμων ενώ χτυπούν τις υποδομές όπου έχουν εγκατασταθεί μεγάλες συγκεντρώσεις στρατευμάτων όπως στην περίπτωση της Ταξιαρχίας.

Είναι βέβαιο ότι θα οι Ρώσοι θα επιτεθούν στο Νικολάεφ προς κατάληψη της πόλης και δεν είναι απίθανο να το κάνουν αυτό και πριν τελειώσουν οι επιχειρήσεις στην Μόσχα για να πετύχουν τον απόλυτο αιφνιδιασμό.

Το Νικολάεφ είναι σημαντικό εμπόδιο για την ρωσική προέλαση προς την Οδησσό. Μόλις αυτό αρθεί η Οδησσός θα έχει εκτεθεί σε μεγάλο βαθμό.

https://twitter.com/NataliN78831281/status/1541707823595360256

https://twitter.com/NataliN78831281/status/1541620045759090689

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.