ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Με δυο αναβαθμισμένα αεροσκάφη F-16 Viper ενισχύεται η Πολεμική Αεροπορία (φωτό)

Τα F-16 Viper θα αποτελέσουν παράγοντα αναβάθμισης

Με δυο αναβαθμισμένα αεροσκάφη F-16 Viper ενισχύεται η Πολεμική Αεροπορία (φωτό)

Δυο αναβαθμισμένα F-16 σε έκδοση Viper παρέλαβε σήμερα από τις ΗΠΑ η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Τα F-16 Viper θα αποτελέσουν παράγοντα αναβάθμισης της ελληνικής ισχύος στους αιθέρες.

Υπενθυμίζεται πως είναι το μήλον της Έριδος για την Άγκυρα, η οποία ζητάει να σπάσει το μπλόκο των ΗΠΑ στον εκσυγχρονισμό και την πώληση των μαχητικών στη γείτονα χώρα.

Πρόκειται για τα πρώτα δύο από τα συνολικά 83 μαχητικά που θα εκσυγχρονιστούν.

Τα χαρακτηριστικά των F-16 Viper

  • Έχουν ραντάρ ηλεκτρονικής σάρωσης AESA (σ.σ.: κάτι που δεν διαθέτουν τα τουρκικά F-16).
  • Έχουν κρυπτοσυσκευή για δικτυοκεντρική λειτουργία: Τα αεροσκάφη θα μπορούν να μοιράζονται στόχους μεταξύ τους τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος, να ανταλλάσσουν στοιχεία μαζί με τα Rafale, να επικοινωνούν με πλοία κ.λπ., και να βλέπουν ό,τι βλέπουν όλα τα μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Έχουν κατευθυνόμενες βόμβες λέιζερ.
  • Νέο cockpit, που απλουστεύει τον χειρισμό.

Σύμφωνα με το ελληνικό εξοπλιστικό πρόγραμμα αναβάθμισης του στόλου της Πολεμικής Αεροπορίας, το χρονοδιάγραμμα ορίζει την παραλαβή έξι, στο σύνολο, μαχητικών αεροσκαφών F-16 Viper, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.