Με κινέζικούς κινητήρες τα J-15: Οι «ιπτάμενοι καρχαρίες» της Κίνας γίνονται ακόμα πιο ισχυροί (βίντεο)

Θεωρούνται καλύτεροι από τους ρωσικούς σε σημεία

Με κινέζικούς κινητήρες τα J-15: Οι «ιπτάμενοι καρχαρίες» της Κίνας γίνονται ακόμα πιο ισχυροί (βίντεο)

Το μαχητικό αεροσκάφος J-15 του κινεζικού στρατού τροφοδοτείται πλέον με εγχώρια κατασκευασμένους κινητήρες τύπου WS-10, όπως αναφέρουν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Σε ένα ρεπορτάζ του κρατικού τηλεοπτικού σταθμού CCTV την Τετάρτη έδειξε ένα J-15 σταθμευμένο στο υπόστεγο της αμυντικής εταιρείας Shenyang Aircraft Corp (SAC) να υποβάλλεται σε ελέγχους για να προχωρήσει σε δοκιμαστικές πτήσεις. Όπως έδειξαν τα πλάνα (μετά το 05.58 στο παρακάτω βίντεο), το μαχητικό ήταν εξοπλισμένο με κινητήρες WS-10, αντί για τους ρωσικούς κινητήρες τύπου AL-31F.

Το J-15, που ονομάζεται επίσης «Ιπτάμενος Καρχαρίας», παραμένει το μοναδικό μαχητικό αεροσκάφος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού σε υπηρεσία με το αεροπλανοφόρο Liaoning, 10 χρόνια από την πρώτη του απογείωση.

Ο κινητήρας Shenyang WS-10 έχει αναπτυχθεί σε πολλά πολεμικά αεροσκάφη του PLA, συμπεριλαμβανομένων των μαχητικών αεροσκαφών J-10, J-11, J-16 και J-20. Η εφαρμογή του στο J-15 σημαίνει ότι όλα τα κινεζικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς είναι πλέον εξοπλισμένα με κινητήρες κινεζικής κατασκευής.

Ο Song Zhongping, πρώην εκπαιδευτής του PLA, δήλωσε στα κινεζικά μέσα ότι οι νέοι κινητήρες έχουν καλύτερες επιδόσεις όσον αφορά την αξιοπιστία και την ασφάλεια από τους τυπικούς ρωσικούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το μεγαλύτερο μειονέκτημα των ρωσικών κινητήρων είναι ότι η διάρκεια ζωής τουςJ-1 είναι σχετικά μικρή, ενώ οι κινεζικοί κινητήρες έχουν βελτιώσει τη συνολική τους απόδοση, ειδικά όσον αφορά τη διάρκεια ζωής», είπε ο Song.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.