ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Με 50 τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi ενισχύει η Τουρκία την Ουκρανία (βίντεο)

Παραχώρησε 50 οχήματα στους Ουκρανούς πεζοναύτες

Με 50 τεθωρακισμένα οχήματα Kirpi ενισχύει η Τουρκία την Ουκρανία (βίντεο)

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ η Τουρκία παρέδωσε 50 θωρακισμένα τροχοφόρα BMC Kirpi στο σώμα των Ουκρανών Πεζοναυτών.

Μάλιστα ήταν βαμμένα με παραλλαγή τουρκικού στρατού που σημαίνει ότι δόθηκαν από τα αποθέματα του τουρκικού στρατού σε μια προσπάθεια για ταχεία αναπλήρωση απωλειών.

Με βάρος 20 τόνους το αρχικά σχεδιασμένο στο Ισραήλ αλλά κατασκευής στην τουρκική BMC, Kirpi (πλέον υπηρετούν βελτιωμένες εκδόσεις) είχε ως στόχο να εφοδιαστεί ο τουρκικός στρατός με ένα όχημα που θα προστάτευε τα στελέχη του από τις επιθέσεις των κουρδικών ομάδων.

Ο κινητήρας είναι 375 ίππων και κίνηση 4Χ4, βάρους 20 τόνων με ικανότητα μεταφοράς έως και 13 στρατιωτών και με θωράκιση ικανή να αντέξει βολές έως πολυβόλου 12,7 χιλιοστών ενώ φέρει και αντιναρκικής σχεδίασης πάτωμα τύπου V.

Ο οπλισμός είναι τηλεχειριζόμενος. Έτσι μετά τα Bayraktar είναι ακόμα ένα ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα που πουλά η Άγκυρα στο Κίεβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.