ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Με το βλέμμα στα ουκρανικά οχυρά: Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή των βομβών FAB-3000 των 3 τόνων (βίντεο)

Επιθεώρησε την γραμμή παραγωγής ο Ρώσος ΥΠΑΜ

Με το βλέμμα στα ουκρανικά οχυρά: Η Ρωσία ξεκίνησε την παραγωγή των βομβών FAB-3000 των 3 τόνων (βίντεο)

Η επιθεώρηση του Σ.Σοϊγκού σε εργοστάσιο παραγωγής βομβών για αεροσκάφη είχε μια αποκάλυψη καθώς πλέον σε παραγωγή βρίσκονται οι πανίσχυρες βόμβες υψηλής εκρηκτικότητας FAB-3000.

Με 3 τόνους βάρος οι βόμβες είναι σχεδιασμένες να κατεδαφίζουν κυριολεκτικά ολόκληρες περιοχές και οχυρώσεις και ίσως γι αυτό ετοιμάζονται.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε κατά την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε στρατιωτικές βιομηχανίες στην περιοχή του Νίζνι Νόβγκοροντ. Η κίνηση σηματοδοτεί μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στην παραγωγή πυρομαχικών, με την FAB-3000 να αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Αυτή η εξέλιξη έρχεται μετά την αυξανόμενη χρήση των βομβών FAB-1500/M-54, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά κατά των ουκρανικών δυνάμεων. Η FAB-1500, που ζυγίζει 1.500 κιλά, έχει αποδείξει την ικανότητά της πόσο μάλλον πλέον αυτές των FAB-3000.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Σεργκέι Σοϊγκού, αποκαλύφθηκε ότι, η παραγωγή βομβών FAB-500 έχει πολλαπλασιαστεί, ενώ η παραγωγή FAB-1500 έχει διπλασιαστεί. Από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η FAB-3000 εισήλθε στη μαζική παραγωγή.

Οι Ουκρανοί έχουν ξεκινήσει να οχυρώνουν κάθε σημείο σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την ρωσική προέλαση αλλά βόμβες τέτοιους μεγέθους θα οδηγήσουν κάθε προσπάθεια σε αποτυχία.

Όπως όλα δείχνουν θα χρησιμοποιηθούν στα τελευταία βαριά ουκρανικά οχυρά στο Ντονμπάς τα οποία από το 2014 έχουν δημιουργήσει ένα τεράστιο πλέγμα που έχει σκοπό να συγκρατήσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.